Vasiću i braći Beđik bronza u srpskom četvercu u Piediluku

Partizanovi seniorski reprezentativci osvojili su odličje poslednjeg dana prestižne 33. internacionalne memorijalne regata „Paolo D’ Aloja“, koja je od 12. do 14. aprila 2019. održana u Piediluku, uz učešće velikog broja najboljih svetskih veslača, višestrukih osvajača olimpijskih, svetskih i evropskih odličja. Sprski četverac u kojem je pored naših članova Nenada i Aleksandra Beđika i Miloša Vasića veslao i Martin Mačković iz Palića izlio je bronzano odličje izveslavši finalnu trku u vremenu 6:12.06. Zlato u ovoj disciplini osvojila je posada Južnoafričke Republike Hant, Britejn, Smit, Grin (6:09.65), a srebro Italijani Gabia, Roseti, Kastaldo i Di Konstanco (6:09.92). Poslednja dvojica su, inače, bili članovi četverca koji je lane u Plovdivu postao svetski vicešampion. Evropski prvaci iz Glazgova 2018, Rumuni Tiganesku, Pascari, Berariu i Huk, bili su četvrti (6:12.81), Hrvati Šain, Piton, P. Lončarić i A. Lončarić peti (6:18.23), Švajcarci Kesler, Šerč, Dževot i Mailefer šesti (6:18.28), Ukrajinci Bohoiavlenski, Hula, Boklaženko i Timošenko sedmi (6:22.18), a Italijani Kardela, Dela Valje, Kasacija Gibeli i Frigerio osmi (6:26.96).

– Srpski seniorski reprezentativci imali su uspešan nastup na izuzetno jakoj regati u Italiji. Čestitam osvajačima medalja. Sve u svemu na takmičenju u Piediluku smo dobili značajne informacije koje ćemo iskoristiti za dalje trenažne planove i pripreme za Evropsko prvenstvo u Lucernu krajem maja i početkom juna – istakao je koordinator programa za seniore i mlađe seniore i šef Stručnog štaba našeg Kluba Nebojša Ilić.

U nedelju su od srpskih veslača u Piedeluku nastupili i Aleksandar Filipović iz Smedereva, koji je u skifu osvojio zlato, Jovana Arsić iz Crvene zvezde, koja je u ženskom skifu osvojila srebro, i Miloš Stanojević iz Tamiša koji je u finalu skifa za lake veslače bio četvrti.

Inače, prvog finalnog dana u Italiji, u kojoj je na „klupi“ nacionalnog tima bio i prvi trener našeg Kluba Aleksandar Ivković, braća Beđik su osvojili bronzu u dvojcu, dok je Miloš Vasić bio šesti u finalu skifa.

Zvanični sajt VK Partizan

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *