Vasić i Mačković u finalu Plovdiva najboljim rezultatom kvalifikacija

Partizanov reprezentativac Miloš Vasić, u tandemu sa Martinom Mačkovićem iz Palića, sjajno je startovao na Svetskom kupu koji je u petak, 10. maja 2019. počeo u Plovdivu. Naš dvojac je ubedljivo trijumfovao u drugoj grupi kvalifikacija s vremenom 6:26.90 i tako obezbedio direktan plasman u finale ove discipline koje je na programu u nedelju od 10,48 č. Pored srpskog čamca direktan plasman među šest najboljih posada obezbedili su i Španci Kanaljeho i Garsija Ordonez (6:34.66). Igor Đerić i Viktor Pivač iz Grafičara su u ovoj grupi kvalifikacija s vremenom 6:57.92 bili peti pa će u subotu od 9,54 č veslati repesaž za finale, u koji su otišle i posade trećeplasirane Kine (6:39.84) i četvrtoplasirane Kube (6:48.82).

Vasić i Mačković su posle prvih 500 metara bili drugi, tik iza Đerića i Pivača koji su najbolje povukli. Međutim, naš prvi dvojac je na ulasku u drugu polovinu trke izbio na čelo koje je rutinski čuvao do kraja, prošavši kroz cilj sa gotovo osam sekundi prednosti u odnosu na Špance Kanaljeha i Garsiju Ordoneza, finaliste prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Plovdivu. Ujedno, Vasić i Mačković su „upisali“ najbolji rezultat kvalifikacija, za šest sekundi bolji od pobednika prve grupe kvalifikacija, braće Sinković iz Hrvatske, aktuelnih svetskih i evropski prvaka. S druge strane, Đerić i Pivač su posle sjajnog starta počeli da posustaju. Na polovini trke su bili drugi, dok su u poslednjih 500 metara ušli kao treći. Do kraja su pali na peto mesto.

Iz prve grupe kvalifikacija pored Hrvatske (6:32.89) direktno u finale otišla je i posada Belorusije (6:39.18), dok će u repesažu nastupiti čamci Poljske (6:51.20), Mađarske (6:53.64) i Moldavije (7:22.52).


Zvanični sajt VK Partizan