Uroš Mitrović – recept za šampionske generacije!

Zvanični sajt RK Partizan

Uroš Mitrović – recept za šampionske generacije!

Rukometni klub Partizan sa zadovoljstvom može da saopšti da je ulogu trenera jedne od mladih selekcija (dečake rođene 2002. i 2003. godine) preuzeo nekadašnji igrač Uroš Mitrović.

I sam je prve rukometne korake napravio u crno-belom dresu, a sada se vratio “svojoj kući” da i nekim novim generacijama klinaca prenese neizmerno znanje i iskustvo koje poseduje.

Partizanov vremeplov vraća nas u 11. novembar 2012. godine. Na Banjici je oko 1.500 gledalaca, a na semaforu rezultat 23:23. Partizan ima poslednji napad protiv Vojvodine, igrača više i svega četiri sekunde do kraja utakmice da izvede dosuđeni deveterac. Lopta dolazi do Uroša Mitrovića, koji uz zvuk sirene postiže pogodak za veliko slavlje na tribinama i pobedu nad Novosađanima. Gol i majstorija kakvu ljubitelji ovog sporta i navijači Partizana teško da će ikada zaboraviti!

Uroš Mitrović je kao igrač prošao sve mlađe kategorije Partizana, a za prvi tim je debitovao već sa 17 godina (sezona 2002/03) . Raskošnim talentom i predanim radom zadužio je dres, u tom trenutku, šampiona Srbije i Crne Gore. U finišu debitantske sezone znatno je doprineo odbrani titule u domaćem prvenstvu i pokazao da je, iako vrlo mlad, dovoljno zreo za velike uspehe i rezultate.

Kao kapiten crno-belih 2007. godine podigao je pehar namenjen osvajaču Kupa Srbije u Kragujevcu, kada je proglašen za najboljeg igrača fajnal-fora. Posle toga je započeo internacionalnu karijeru, zaigrao za Oktavio iz Viga (Španija), potom i Kretej (Francuska), da bi se 2012. godine vratio u voljeni Partizan. U novoj sezoni u Humskoj, kao kapiten, još jednom je sa klubom u kom je ponikao osvojio nacionalni kup.

Uroš je karijeru potom nastavio u švajcarskom Bernu, ostavivši dubok trag u srcima svih sportskih radnika, igrača i navijača Partizana. Bio je i ostao veliki čovek i igrač, idol, legenda kluba…

Sada se vratio svojim rukometnim korenima da neke nove generacije izvede na put uspeha. Zanimljivo je to što će biti trener klincima koji su se rađali 2002. i 2003. godine, a on je baš te sezone debitovao za prvi tim crno-belih. Sigurni smo u to da deci Partizana uz Uroša neće nedostajati “šampionski pelcer”.