Upravni odbor Partizana u četvrtak u 15 časova: Promocija Nenada Čanka

Sportski žurnal

U četvrtak u 15 časova, u klupskim kancelarijama na stadionu Partizana, sastaće se Upravni odbor košarkaškog kluba i imenovati Nenada Čanka za šefa struke crno-belih

Posle toga mladi stručnjak će moći da se posveti radu u klubu, čiji je kapiten bio kao igrač.

Doduše, Čanak se već predstavio igračima i polako počeo sa radom. U utorak uveče, odmah posle razgovora sa čelnicima kluba Mijajlovićem i Iskrinim, došao je na trening koji je vodio dojučerašnji pomoćni trener u stručnom štabu Miroslava NikolićaAleksandar Matović.

Ne mešajući se u rad, ostao je do kraja treninga, a onda dugo razgovaro sa MatovićemDušanom Kecmanom. Očigledno nije želeo da gubi ni trenutak.

Ovaj angažman Čanka, znači njegov povratak na klupu crno-belih, gde je sedeo prošle sezone kao asistent Aleksandra Džikića.

Već tada je u nekoliko navrata samostalno vodio klub – prvi put na gostovanju Zelenoj Gori, potom na Kupu Radivoja Koraća gde je desetkovani Partizan doveo do finala, potom i revanšu osmine finala FIBA Lige šampiona – u „Pioniru“ protiv PAOK-a, kao i par utakmica ABA lige. Ukupno sedam mečeva, uz skor od pet pobeda i dva poraza.

Sada će moći da nastavi gde je tada stao. Inače, po odlasku iz Partizana, Čanak je preuzeo kormilo subotičkog Spartaka, sa kojim je dugo bio lider KLS.