Umar Sadik vs Rikardo Gomeš – Kakvo im je uporedno ”prolazno vreme”?

Oko nastupa Umara Sadika ima dosta polemika ove sezone, čini se da nikog ne ostavlja ravnodušnim, iz različitih razloga. A ako ga uporedimo sa prošlosezonskim najboljim strelcem Partizana…

Umar Sadik vs Rikardo Gomeš - Kakvo im je uporedno ''prolazno vreme''?

Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Partizan ove sezone ne može da se pohvali velikim izborom igrača na poziciji centralnog špica, a pridošlica iz Rome Umar Sadik za sada uživa puno poverenje trenera Sava Miloševića.
Dvadesetdvogodišnji Nigerijac je od početka sezone odigrao ukupno 12 takmičarskih mečeva, a postigao je ukupno četiri pogotka, uz dve asistencije.
Osim toga, u tih 12 mečeva imao je još pregršt sjajnih prilika koje nije iskoristio, pa otuda i osporavanja njegovih kvaliteta od strane dela fudbalske javnosti.
Mnogi smatraju da Partizan ima veliki problem u napadu posle odlaska Rikarda Gomeša koji je sa 26 golova prošle sezone bio ubedljivo najbolji strelac crno-belih, pa je prilika da se podsetimo kakav je skor on imao u ovom istom periodu, pre godinu dana.
U prvih 12 takmičarskih mečeva u dresu Partizana, Rikardo Gomeš je prošle sezone postigao samo jedan gol više u odnosu na Sadika, dakle pet, a da se sinoć ona lopta odbila od stative u gol AZ Alkmara, Sadik i Rikardo bi danas bili izjednačeni.
Podsetimo, Rikardo je golgeterski eksplodirao tek od početka novembra prošle godine i meča sa Vojvodinom (2:0) u Humskoj. Tada je ušao u seriju u kojoj je na šest mečeva postigao sedam golova, a onda je i na proleće nastavio u sličnom ritmu.
Videćemo da li će i Sadik proraditi tokom jeseni, a navijači Partizana priželjkuju da se to dogodi već u nedelju, kada se igra 161. večiti derbi u Humskoj.
A kada već pominjemo Rikarda Gomeša, on je i u Al Šarži u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ove sezone veoma efikasan, na prvih pet mečeva postigao je četiri gola…

Izvor Sportske net