Uloga Miloševića u renesansi Partizana

Posle najnovijeg trijumfa igrača Partizana u Ligi Evrope protiv Astane iz Kazahstana fudbalska javnost sve više uviđa da igra i rezultati „crno-belih” nisu slučajni, kao što se nekima možda činilo kad je počeo njihov pobedonosni pohod. Prvo u kvalifikacijama, a sada i u Ligi. Da je pobeda protiv Astane bila i ubedljivija ne bi bilo nezasluženo, jer su igrači našeg kluba propustili još četiri-pet povoljnih prilika. Odavno nismo videli da jedan naš klub igra tako sigurno i samopouzdano protiv rivala koji je samo dve nedelje ranije izgubio minimalnim rezultatom protiv čuvenog Mančester junajteda.

U trci za bodove u domaćoj ligi kapiten Stojković i saigrači gaze sigurnim koracima. Zabeležili su sedam pobeda i dva remija, i samo za bod zaostaju u odnosu na večite rivale iz Ljutice Bogdana. Pobeda pobedu stiže, a nema sumnje da je najzaslužniji za renesansu „crno-belih” Savo Milošević.

Možemo već sada reći da je reč o pravom trenerskom osveženju. Pored nesumnjivog znanja koje poseduje, Milošević očigledno ume uspešno da ga prenosi igračima. Svoj uticaj temelji na znanju i stvaranju dobre atmosfere. Milošević je i hrabar, jer se proletos nije uplašio izazova i neuspeha koji su mnogi predviđali kada mu je rukovodstvo Partizana ponudilo mesto trenera. Serijom dobrih igara i rezultata obezbeđeno je mesto u Evropi, a osvojen je i Kup, u direktnom duelu protiv Crvene zvezde, koja je bila apsolutni favorit. Očigledno je da mnogi nisu dobro poznavali Miloševića. Reč je o odličnom igraču koji iza sebe ima odličnu igračku karijeru. Radio je sa mnogim trenerima i vredno učio.

Čini se da je Milošević napravio samo jednu grešku – što se odmah po završetku igračke karijere nije posvetio trenerskoj. U tom traženju čime će se baviti, utisak je da je izgubio dosta vremena radeći kao potpredsednik FSS. A ima sve predispozicije da napravi i veliko trenersko ime, kao što je bio veliki igrač. Vreme će pokazati koliko su ova predviđanja realna.

Izvor Politika

Radoslav Medić,
novinar, Odžaci