TRINKIJERI:Mi ćemo sigurno pružiti šansu mladim igračima, ali sve se u životu mora zaslužiti

Partizan NIS u petak, 26. aprila dočekuje Mega Bemaks u prvom kolu Superlige Srbije. Utakmica u hali “Aleksandar Nikolić” je na programu od 20 časova. 

U petak, 26. aprila počinje najkvalitetnije nacionalno takmičenje za košarkaše, Superliga Srbije. U prvom kolu, Partizan NIS će na svom terenu dočekati Mega Bemaks. Utakmica u hali “Aleksandar Nikolić” je na programu od 20 časova, a kapije nekadašnjeg “Pionira” će biti otvorene za navijače od 19:00. 

Pred početak Superlige, u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije, održana je zajednička konferencija za medije na kojoj su govorili treneri ekipa koje će se boriti za titulu nacionalnog prvaka. 

Trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je na konferenciji za medije rekao: 

“Iako srpska liga ne vodi u Evroligu, za mene to nije novost. Na primer, u Italiji je ista priča, ali to ne znači da je kvalitet ili strast, žar lige manji. Naprotiv, još veći je. Mislim da će srpska liga pokazati sve najbolje u srpskoj košarci. Biće to šansa za mlade igrače, biće šansa za klubove kao što su Dinamik, Borac, Novi Pazar da igraju protiv ekipa iz ABA lige. To sve donosi veliki interes za utakmice. Prvi put mi se dešava da nakon pika sezone ide pauza, pa onda ponovo se mora pripremiti ekipa, ali je zanimljivo. Sve što je novo, zanimljivo je. Mi ćemo sigurno pružiti šansu mladim igračima, ali sve se u životu mora zaslužiti. Šansa znači da se ne gledaju poeni, nego koliko si fokusiran na igru i da dokažeš kako si spreman da igraš na višem nivou. Mi odmah igramo top utakmicu sa Megom i baš me zanmima kako će se ekipa nakon borbe sa Zvezdom vratiti za teren”, poručio je Trinkijeri. 

Zvanični sajt KK Partizan NIS