Trinkijerijeva poruka javnosti: Kada bi svi malo više voleli Vanju, igrao bi još bolje

“Vanja je fantastičan dečko. On ima ožiljke nekih prošlih vremena. Nije mu lako da igra ponekad. Mi ne spašavamo živote, nismo doktori. Srećan sam što Vanja igrao odlično kompletnu utakmicu”

Partizanov trijumf pred prepunim tribinama dvorane Aleksandar Nikolić oduševio je sve u taboru crno-belih, a pogotovo trenera Andreu Trinkijerija, koji je bio vrlo ponosan na izdanje svojih pulena.

Strateg Parnog valjka posebno je ukazao na dobar defanzivni učinak, a iznad svega stavio je – tim.
“Ovo je timska pobeda. Igrali smo dobru odbranu, gledali da stalno delimo loptu u napadu. Igrali smo dobro u svim fazama, timski, s mnogo agresije u odbrani. Bili smo pravi jer smo svoja tela stavljali na pravac lopte Albinih igrača. Primili smo neke lake koševe, ali smo ih spustili na ispod 70 poena, što znači da smo uradili dobar posao”, rekao je Trinkijeri posle utakmice i dodao:
“Zadovoljan sam, srećan zbog mojih igrača. Za sve Grobare je atmosfera bila dobra, meni odlična, ali znam da oni mogu još bolje. Sve poštujem i ne želim da se moje reči na pogrešan način shvate. Svi želimo da malo, pomalo vratimo Partizan…neću da kažem na ono što je bilo, već da ga vratimo na neke stare staze. Mi želimo da se vratimo, da budemo važan faktor u košarci”.

Jedno od pitanja novinara bilo je usmereno na igru Vanje Marinkovića. Večeras je odigrao vrlo dobro, ubacio 14 poena, ali je mladi bek često pod udarima kritika… Trinkijeri je zato imao važnu poruku za crno-belu javnost.

“Vanja je fantastičan dečko. On ima ožiljke nekih prošlih vremena. Nije mu lako da igra ponekad. Mi ne spašavamo živote, nismo doktori. Srećan sam što Vanja igrao odlično kompletnu utakmicu u oba smera. Ako ga malo više budemo voleli svi igraće još bolje. On je naše dete. Ima 22 godine, nema 30 godina. Nadam se da će igrati malo stabilnije. Niko ne može stalno da daje 25 poena u kontinuitetu, to nije ta košarka”.

Malo i o novom centru – Nikoli Jankoviću i njegovoj solidnoj roli u drugom poluvremenu.
“Danas smo imali dve petice sa po dva faula u prva četiri minuta. On je našao svoj prostor, pravio dobre blokade, igrao odbranu i odradio svoj posao. On je igrač za tim”.

Pohvalno je o pobedi Parnog valjka pričao i trener Aito Garsija Reneses.
“Dobra utakmica, dobra kontrola meča od strane crno-belih, moram da im čestitam jer su bili bolji od nas. Pogotovo iz pik’n’rol igre, gde su nam ubacili dosta poena. Imali smo mogućnost da okrenemo rezultat na tri minuta pre kraja, ali su oni stalno držali prednost i izdržali”, poručio je Garsija Reneses i dodao:
”Dobro su uradili svoj posao sa skautingom. Partizan je kontrolisao utakmicu i diktirao tempo koji mu je apsolutno išao na ruku”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *