Trinkijeri:Hteo sam tim sa Srbima, Gagi bio metar u golu!Tomas me je pitao za spisak igrača, Gordić ima srce kao bik!

Verovatno svaki profesionalni košarkaš ima barem neki klip na Jutjubu u kojem je predstavljen, naravno, na najbolji mogući način.

Tu su trojke, zakucavanja, rampe… Međutim, ti „hajlajtsi“ su sve samo ne realna slika onoga što jedan igrač može da ponudi. Nekada realnost ponudi više, češće manje.

Rešon Tomas, 24-godišnjak koji je potpisao ugovor na dve sezone sa Partizanom, mogao bi da bude daleko korisniji od svih atraktivnih poteza na snimcima.

Momak rođen nedaleko od dvorane Oklahome Siti, rastao je tokom prošle sezone, tako da Partizan dobija napredniju verziju.

Verziju koju je zaista silno želeo Makabi, ali ju je nekako dobio klub iz Humske.

– Zašto je došao u Partizan? – iznenadio se pitanjem Andrea Trinkijeri, trener crno-belih.

– Jer će imati prostora da se razvija i zato što me je pitao o spisku igrača, Meli, Strelnieks, Vonamejker, Darijus Miler i ove godine Lendejl, Marinković… Onda je rekao „možda je najbolje da idem tamo gde mogu da postanem najbolja verzija sebe“. Tri puta sam pričao sa njim. Mnogo evroligaša nam je bilo konkurencija. Baš me je pitao za te igrače, kako je tekao njihov razvoj.

Mogao je da pita i za Kajla Hajnsa, nekadašnjeg Trinkijerijevog učenika u malom Veroliju, na kojeg u nekim segmentima igre Tomas i podseća.

To su elementi koji ne pišu u statistici. Ono što, po mišljenju Italijana na klupi Partizana, momak sa afro frizurom donosi, jeste:

– Energija! Neviđena energija – odgovara trener crno-belih naglašavajući posebno svaki slog.

Pre Amerikanca, u Humsku je došao Nemanja Gordić. Iskusni plejmejker je u razgovoru za „Sportski žurnal“ rekao da poznaje Trinkijerija još od vremena kada su obojica radili u Italiji.

Pitanje je samo da li Gordić može da ponovi bljesak u, recimo, sezoni 2017/18.

– Nadam se da će biti još bolji od toga – odgovara Italijan.

– Prvo sam pokušavao da pronađem domaće igrače. Još me boli koliko su mi vrata zatvorili direktno u nos. Nije moglo ni da se priča o domaćim igračima. To je za mene bilo neočekivano. Voleo bih da napravim ekipu sa mnogo domaćih igrača, ali to nije bilo moguće. Onda ćemo tražiti drugačije. Šta je najsličnije dobrim domaćim igračima. Nemanja Gordić! Već je bio u Partizanu, već je donosio titulu, zna ligu, tvrd je, ima srce kao bik. Ima i iskustvo, izuzetno je motivisan. Za mene je bilo lako da razmišljam o njemu.

Govorio je Trinkijeri i o „stativama“ koje je Partizan pogodio dosad. Sve je objasnio u fudbalskom maniru.

– Bilo ih je 10 do 12. Tri puta je lopta dolazila na samu liniju gola, ali je neko izbacivao s nje. Jednom je lopta i ušla pola metra, ali sudija nije video.

Dragan Milosavljević

Dragan MilosavljevićFoto: MN Press

To je bio Dragan Milosavljević.

– On je bio metar u golu. Prodao sam čak i ‘kuću na moru’ da bih ga doveo, ali je onda lopta izbačena iz gola. Ima dobrih domaćih igrača, ali trenutno su nedostupni.

Izvor Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *