Trinkijeri upozoravao, Partizan u ozbiljnom problemu posle poraza od Cedevite!

Sportske net pišu…

Veliki problem natovarili su košarkaši Partizana sebi na leđa sinoćnim porazom od Cedevite. Plasman u plej-of na sve dužem štapu.

Ukazivao je Andrea Trinkijeri na značaj utakmice sa Cedevitom, govorio da se radi o utakmici sezone, a jutro posle jasno je i zašto.

Partizan posle nekompletnog 12. kola ima dve pobede manje u odnosu na Megu Bemax i Cedevitu, a čitavih šest u odnosu na lidera prvenstva. Budućnost svoj meč 12. kola igra u ponedeljak i eventualnom pobedom odlazi na drugo mesto sa devet trijumfa.

Tačno je da je drugi krug takmičenja tek počeo, ali isto tako stoji činjenica da do kraja ligaškog dela regionalnog šampionata ima jako malo i da Partizan više nema prostora za manevar.

Crno-beli imaju dve pobede manje od Cedevite, ali u praksi im ni izjednačen skor sa Zagrepčanima ne bi značio mnogo jer imaju slabiji međusobni odnos.

To praktično znači da će Partizan do kraja sezone pokušati da “uhvati” Megu koju je dobio u prvoj utakmici i sa kojom tek treba da odigra drugi meč.

Do drugog međusobnog duela Partizana i Mege obe ekipe će odigrati po četiri utakmice u ABA ligi, što znači da bi crno-beli trebalo da dobiju sva četiri meča i da čekaju “kiks” ekipe Dejana Milojevića kako bi u direktan okršaj odlučivao o poziciji na tabeli.

Jasno, ništa neće biti rešeno u 17. kolu, ali će posle toga Partizan imati sve manje šanse za ulazak u Top 4.

Ne treba zaboraviti ni to da četvrti na tabeli u polufinalu plej-ofa ukršta sa prvoplasiranim, a utisak je da će i ove sezone Zvezda biti prva posle 22 kola.

Za kraj, pogledajmo kako izgleda raspored Partizana i Mege Bemax do kraja sezone:

13. kolo
Petrol Olimpija – Partizan NIS
FMP – Mega Bemax

14. kolo
Partizan NIS – Mornar
Mega Bemax – Cedevita

15. kolo
Partizan NIS – Krka
Petrol Olimpija – Mega Bemax

16. kolo
Zadar – Partizan NIS
Mega Bemax – Mornar

17. kolo
Partizan NIS – Mega Bemax

18. kolo
Cibona – Partizan NIS
Mega Bemax – Zadar

19. kolo
Partizan NIS – Budućnost Voli
Mega Bemax – Krka

20. kolo
Crvena zvezda mt:s – Partizan NIS
Cibona – Mega Bemax

21. kolo
Partizan NIS – Igokea
Mega Bemax – Budućnost Voli

22. kolo
FMP – Partizan NIS
Crvena zvezda mt:s – Mega Bemax