Trinkijeri ima pune ruke posla pred Partizanov (možda) meč sezone, ali jednu stvar sigurno zna

Sportske net pišu…

Partizan sutra igra možda odlučujuću utakmicu za prolaz u Evrokupu. To zavisi od mnogo faktora i ishoda ostalih utakmica. Ako večeras pobede i Zenit i Trentno, Partizan nema sutra šanse za prolaz, šta god da uradi, u svim ostalim kombinacijama, crno-beli treba pobede Turk Telekom, ekipu za koju trener crno-belih Andrea Trinkijeri kaže da je svakako favorit.

Ja se nadam da će biti velika šansa za nas, neke stvari su van naše kontrole. Malo mi nije lako da pripremam utakmicu. Večeras ćemo znati šta nas čeka. Neke stvari sigurno znamo: Turk Telekom ima mnogo igrača, imaju pet igrača koji su igrali Evroligu i mogu da igraju Evroligu.

Imamo pune ruke posla, moramo igrati napad, odbranu, kontrolisati emocije, igrati 40 minuta. Veliki posao za našu ekipu, ali svaki dan smo nešto bolji. Sigurno nismo favoriti, ali – utakmica se igra u Pioniru, Sveti Nikola je – mnogo toga se može desiti sutra”, rekao je Trinkijeri novinarima posle večerašnjeg treninga.

Što se tiče fizičkog stanja pred dosadašnju utakmicu sezone, stvari su onakve kakve je trener očekivao, ali je istakao da je njegov tim već u bonusu, pošto je Partizan ove sezone u Evrokupu zbog naknadnog poziva, kada se stabilizovao finansijski.

Ja mislim da ne bi trebalo da izgubimo realnost iz vida. Ovaj tim je igrao Evrokup jer se nešto promenilo u klubu. Sada smo uspeli, posle velike pobede u Francuskoj da imamo možda šansu. Sve što dođe je višak, baš onako za Novu Godinu. Da li smo mi spremni, ja ne znam. Da želimo, sigurno znam“, rekao je Trinkijeri.

Konkretno o Turk Telekomu?

Iskusna ekipa koja će sigurno probati da otkrije naše mane, a imamo još mnogo mana, mnogo grešimo. Moramo biti koncentrisati 40 minuta i napraviti jednu grešku manje“, odgovara trener.

Da li je prolaz u Top 16 vaša novogodišnja želja?

Velika novogodišnja želja, ogromna“, kaže italijanski stručnjak kroz osmeh.