TRIJUMF ZA MIRNU PAUZU:Danas u Humskoj protiv Spartaka (15h)

Večiti rival je daleko i predaleko, niški Radnički se sve nejasnije vidi “na horizontu”, ali motiva u Partizanu nikada ne nedostaje. Tako razmišlja privremeni šef struke crno-belih Žarko Lazetić pred današnji okršaj sa Spartakom u Humskoj (15 – Arena 1) koji bi pre svega dobrom partijom i pobedom trebalo da zadrži osmehe na licima igrača i struke pred dvonedeljnu pauzu.

– Posle turbulentnog perioda, nadam se da ulazimo u malo mirnije vode. Prošli smo kako smo želeli Napredak, odradili očekivano i planirano i vratili se na pravi put. Neće biti nimalo lako, dolazi posle utakmice u kupu. Dobro smo analizirali njihovu igru, još bolje našu i ako uđemo u utakmicu kao u Kruševcu, mislim da neće biti problema – istakao je Lazetić.

Ubedljiva pobeda u Kruševcu predstavlja dobru smernicu za igrače, dok privremeni šef struke ne želi da priča o tome koliko su eventualno njemu “skočile akcije” za trajniji ugovor posle ulaska u polufinale Kupa Srbije.

– Sigurno da je bila velika tenzija, jer je bila jedna utakmica koja rešava sezonu u smislu trofeja, tako da je sigurno igračima lakše posle igre i pobede i dobar zamajac za nastavak sezone. A mene ništa ne remeti, ja sam dobio zadatak da odradim ove dve utakmice i uradiću sve što je do mene u pripremi.

Po Lazetićevim rečima konkretne priče o njegovom statusu nije bilo ni pre ni posle Kruševca.

– Ponavljam se, uprava će raditi svoj posao. Svašta se piše i priča, pritisak je veliki, ali je najveći je pritisak koji svako nabija sam sebi. Ja ne osećam ništa, jer sa sobom imam uvek najveći pritisak da sve bude najbolje – i trening i sastanak i utakmica.

Ono što mladog stručnjaka posebno raduje je adekvatan odgovor igrača na očekivane prozivke sa svih strana.

– Koliko sam video, predsednik je rekao da igrači treba da preuzmu odgovornost, kao što sam i ja govorio, i mislim da su igrači odgovorili. Mislim da nećemo imati problema, video sam dobru energiju, dobar stav i zajedništvo. Koliko god ja budem ovde, trudićemo se da se to ne remeti.

Lazetić je na kraju napomenuo da se njegovo viđenje igre i izgleda Partizana na terenu ne razlikuje mnogo od “genetskog koda” kluba kroz istoriju dugu više od 70 godina.

– Svaki trener mora da teži onome što je Partizan kroz istoriju: atraktivan fudbal, sa mnogo napadačkih akcija. Meni se mnogo dopalo zajedništvo u Kruševcu, kad su posle trećeg gola slavili u mreži, pa zajedničkog slavili četvrti, pa se zajednički branili…

To je ono što svaki igrač mora stalno da pokazuje, bez obzira na rezultat – zaključio je strateg crno-belih čiji će status biti tema sastanaka klupske vrhuške tokom predstojeće pauze.

Izvor Sporstki žurnal