TRI važna podatka daju veliku snagu igračima Partizana da će proći Viktoriju Plzenj!

Fudbaleri Partizana večeras (19h, RTS) u Plzenju igraju revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv Viktorije, posle nerešenog rezulatata 1:1 u prvom meču u Humskoj. Crno-beli su otputovali u punom sastavu u Češku, ali je još neizvesno da li će moći da igra kapiten Miroslav Vulićević koji je za vikend protiv Mladosti iz Lučana povredio zglob.

Sa druge strane, trener Partizana Miroslav Ðukić će moći da računa na novajliju Sašu Zdjelara, Ognjena Ožegovića i Bojana Ostojića koji su zbog povreda propustili prvu utakmicu. Prvi meč u Beogradu završen je rezultatom 1:1, a revanš utakmica između Partizana i Viktorije igra se večeras od 19 časova u Plzenju.

Crno- beli imaju realno nepovoljnu situaciju, jer su primili gol kod kuće, ali tri podatka daju im samopuzdanje da će proći dalje posle meča na strani.

POBEDE NA STRANI

Naime, Partizan je od 2015. do danas izgubio samo tri meča od 13 koje je odigrao na gostovanju.

Najznačajnija pobeda je protiv Augsburga  iz oktobra 2015, kada je Partizan prvi put u istoriji uspeo da slavi na tlu Nemačke. Pobede su ostvarene još u Gruziji (Dila Gori), Holandiji (Alkmar) i Mađarskoj (Videoton).

REMIJI NA STRANI

U istom periodu od dve i po godine crno-beli su na tim mečevima na gostovanjima ostvarili i šest nerešenih rezultata. Steaua, Zagleblje, Budućnost, Olimpijakos, Jang Bojs i Skenderbeg, dok su samo tri puta poraženi od Bate Borisova 1:0, Atletik Bilbaa 5:1 i Dinamo Kijeva 4:1 Jasno je da bi 1:1 vodilo u produžetke i penale, a 2:2 i dalje, donelo prolaz u osminu finala.

PORAZI NA STRANI

Fudbaleri Partizana su samo tri puta poraženi na strani u poslednje dve i po godine i to od ozbiljnih timova Bate Borisova 1:0, Atletik Bilbaa 5:1 i Dinamo Kijeva 4:1

  

(Telegraf.rs)