TRENIRAJ BESPLATNO: Napravi prve rukometne korake, i to u – Partizanu!

Zvanični sajt RK Partizan

TRENIRAJ BESPLATNO: Napravi prve rukometne korake, i to u – Partizanu!ZAŠTO BAŠ RUKOMET?
Zanimljivo je da istraživanja naučnika na polju sporta ocenjuju da je rukomet jedan od sportova koji imaju najbolji uticaj na psihomotorni razvoj kod dece mlađeg i školskog uzrasta, kao i na razvoj njihovih intelektualnih veština. Zastupljene su gotovo sve kretnje i oblici opterećenja na telo deteta – trčanje, skakanje, bacanje, hvatanje, kontrola lopte… Brzo razmišljanje, odluka o pravom potezu u određenom trenutku i periferni vid takođe predstavljaju važne faktore u igri.

ZAŠTO BAŠ PARTIZAN?
Mnogi sadašnji i bivši reprezentativci Srbije bar deo karijere proveli su u Partizanu ili su u crno-belom dresu napravili prve rukometne korake i prošli sve mlađe selekcije. Svi oni i dan-danas rado se vraćaju tribinama našeg rukometnog hrama na Banjici, pružaju podršku sadašnjim prvotimcima i raduju se novim pobedama. Želja za najvećim trofejima ovog sporta vodila ih je do Francuske, Španije, Nemačke, Makedonije, Holandije i mnogih drugih zemalja sveta, ali nikada nisu zaboravili gde su ponikli. Nije fraza ako kažemo da je Partizan jedna velika emocija. Zajedno gradimo uspehe, učimo iz poraza i stvaramo uspomene koje ostaju za ceo život.

PO ČEMU SE MINI RUKOMET RAZLIKUJE OD ”VELIKOG”?
Bitna razlika između ”mini” i ”velikog” rukometa jesu smanjene dimenzije terena (oko 20×15 metara). Lopta je prilagođena uzrastu dece, kao i gol koji je niži i kraći u odnosu na onaj koji viđamo na velikim terenima. Manji je broj igrača – igra se po sistemu 4+1, a to omoguvaća znatno bolju dinamiku reakcija i kreativnost. Pravila mini rukometa su prilagođena tako da svako dete razume smisao igre, a da pritom ne dođe do mogućih grubosti ili nesportskog ponašanja. Rukometni klub Partizan kod svojih polaznika akcenat stavlja na razvijanje sportskog duha i fizičkih sposobnosti. Posebno želimo da naglasimo nadzor stručnjaka iz sfere rukometa i učešće trenera pripravnika (studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja), koji se trude da sva deca imaju potreban tretman.

Svi zainteresovani mogu se javiti na broj telefona 064/168-24-17. Postani i ti deo crno-belih! Ponosno reci: ”Rukomet – moj sport, Partizan – moj klub”!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *