Tošić: Dobro je kad se trener ljuti, mi u Partizanu ne smemo da se zadovoljavamo malim stvarima

Fudbaleri Partizana su u premijernom meču nastavka domaćeg šampionata prilično lako izašli na kraj sa Radnikom (3:0), a jedan od najzaslužnijih za trijumf crno-belih bio je Zoran Tošić, koji je mrežu gostiju načeo u 37. minutu iz slobodnog udarca.

Ipak, trener Savo Milošević nije bio oduševnjen izdanjem svojih izabranika u prvom takmičarskom meču prolećnog dela sezone.

– Dobro je kad trener nije zadovoljan, jer to znači da postoji ogroman prostor za napredak – počinje svoje izlaganje Tošić. – Mi smo Partizan i ne bismo smeli da se zadovoljavamo malim stvarima. Slažem se da nije bilo sjajno, ali opet, stvorili smo mnogo šansi i ubedljivom pobedom nastavili prvenstvo. Počinju takmičarske utakmice, gde je veća odgovornost kao i strah od greške i zbog toga se igra pažljivije. To nas je malo sputalo da pružimo bolju igru, ali ne bih previše gledao pobedi u zube. Sad, možda će neko reći, “nije to ta igra Partizana, ta lepršavost”, ali mogli smo pored ova tri gola da damo još koji.

Krilni napadač crno-belih bio je strelac i u prvom kolu protiv Inđije, sada opet pogodak na premijeri.

– Uvek dobro počnem. Dobro se osećam, kvalitetno smo radili na pripremama, a sada imamo i više vremena, s obzirom na to da ne igramo Ligu Evrope i samim tim imamo sedam dana pauze između dva kola. Biće sve kako valja – uverava Tošić navijače Partizana.

Rođeni Zrenjaninac je delovao znatno sigurnije i spremnije na terenu.

– Dosta sam pričao sa ljudima u klubu, vezano za sebe i našu igru. Svaku utakmicu hoću da odigram na najvišem nivou, ali nekad dođete u period kada ne zavisi mnogo toga od vas. Noge ne slušaju, glava ne može da se “namesti”. Kao i svaki igrač, postoje periodi koji su loši. Potrebno je da radiš kako bi iz njega izašao. Znači mi svaki gol, nadam se da ću dugo držati formu i pomagati ekipi – naglašava iskusni fudbaler.

Uz Tošića, dvostruki strelac bio je Izraelac Bibras Natho, a ta veza je bila plodonosna i u moskovskom CSKA…

– To je razlog zašto sam Natha preporučio ljudima iz kluba. Svaki njegov gol je kao da sam ga ja dao. Drago mi je što i on donosi dobro Partizanu. Nadam se da ćemo i ubuduće osvajati trofeje.

Izraelac je izrazio želju da ostane u klubu i po isteku ugovora.

– Vidim da se oseća dobro. Ima 32 godine, pronašao se ovde. Odgovaraju mu Partizan, Beograd, decu je upisao u školu, jedan je od vođa ekipe, ne vidim razlog zašto bi tražio nešto novo.

Izvor Večernje novosti