TL:Poraz od Jadrana, u baražu na Solaris

Kompletirano je poslednje kolo regionalne vaterpolo lige, a u centru pažnje su bili dueli izmađu Jadrana i Partizana u Splitu, Mladosti i Primorca u Zagrebu.

Naime, sve ostale dileme su rešene pre poslednjeg kola. Plasman na finalni turnir su obezbedili Mladost, Jadran iz Herceg Novog i Splita, odnosno branilac trofeja i jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule klupskog prvaka Evrope, Jug iz Dubrovnika.

Iz elitnog društva je ispao POŠK iz Splita, a u elitno društvo je direktno ušla Budva kao prvoplasirana ekipa A2 lige. Jedina dilema je bila, ko će u baraž. Mada, bilo je jasno da je potrebno da se desi čudo pa da to ne bude Partizan.

‚Crno-belima‘ je bila potrebna pobeda u Splitu nad daleko jačim Jadranom iz koji igra u Ligi šampiona. Vaterpolosti Partizana su se borili, dali sve od sebe, ali krajnji rezultat 19:8 dovoljno govori o tome koliko su Splićani bolji u ovom trenutku.

Partizan koji je vaterpolo institucija u regionu, koji je sedam puta bio šampiona Evrope, boriće se za opstanak u elitnom društvu sa Solarisom iz Šibenika. Partizan slovi za favorita, ali…

Prevagu na tasu Jadrana iz Splita doneli su Anđelo Šetka sa pet i Ante Visković sa četiri gola. Kod Partizana bolji od ostalih bio je Aleksandar Radanović sa tri gola.

Izvor Sport klub

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *