TIM ZA SFINTUL: Suma i Natho posle mesec i po dana, nema Lazara i Šćekića

Vladimir Stojković se vraća na gol-crtu, odbrana kao protiv RadaPARTIZAN – TIM ZA SFINTUL: Suma i Natho posle mesec i po dana, nema Lazara i ŠćekićaAleksandar Stanojević (©Starsport)

Svi zdravi stranci na terenu. Povređen je Maki Banjak i neće igrati fudbal bar mesec dana, sve ostale legionare poslaće Aleksandar Stanojević na megdan Sfintulu u pokušaju da povratnički debi na međunarodnoj sceni ukrasi na isti način kao i prvenstveni. Pobedom.

To znači da će prvi put posle skoro mesec i po dana zajedno meč početi Sejduba Suma i Bibars Natho. Još od gostovanja Novom Pazaru 5. avgusta nisu Gvinejac i Izraelac dejstovali u tandemu u manevru, što zbog zamerki prethodnog stručnog štaba da Natho ne igra dobru u oba pravca, što zbog crvenog kartona Sume zarađenog u Novom Sadu, ponajviše zbog toga što je neko od njih patio usled ograničenja FSS o broju stranaca na superligaškim utakmicama. Kako to pravilo ne važi u kvalifikacijama za Ligu Evrope, novi trener rešio je da im ukaže poverenje od prvog minuta duela u Moldaviji (četvrtak, 19 časova, RTS 1, TV Arena sport 1).

Ako se ima u vidu da su Takuma Asano i Umar Sadik zakucani na krilnoj i poziciji špica, izvesno je da će kvartet legionara predstavljati osnovnu snagu Parnog valjka u traganju za ulaznicom vrednom duela sa belgijskim Šarlroa.

Pojavljivanje Sume znači da se Partizan posle probe formacije 4-4-2 na ligaškom duelu sa Radom vraća na oprobanu postavku 4-2-3-1, s obzirom da je na nju ekipa naviknuta i da vremena za neke velike promene nema. Niti dovoljno opcija za kombinovanje Stanojevića, zbog čega je procenjeno da je u meču bez popravnog korisnije tim posložiti u sistemu koji je uspešno prošao prethodne kvalifikacije.

Uslovno rečeno, žrtve takvog opredeljenja biće Lazar Marković i Aleksandar Šćekić. Bivši član Benfike i Liverpula je, prema Stanojevićem rečima, bolešljiv stigao u Moldaviju, te iako je spreman da igra verovatno neće na teren bez preke potrebe, dok je izostanak reprezentativca Crne Gore obrazložen željom da Partizan bude ofanzivan, a Šćekić je, ipak, fudbaler sa zadacima daleko od rivalskog gola.

U odnosu na susret sa Građevinarima, Stanojević će među stative vratiti Vladimira Stojkovića, samim tim iskusni golman poneće kapitensku traku, s obzirom da ga zbog pravila o bonus igračima u Superligi menja Aleksandar Popović. Imajući u vidu da Banjak nije u kombinaciji, u tandemu sa Urošem Vitasom igraće Bojan Ostojić, što znači da bi Partizanova odbrana trebalo da izgleda kao pre pet dana.

A da tim istrči sa sledećih 11 na okršaj sa Sfintulom: Stojković – Miljković, Ostojić, Vitas, Urošević – Zdjelar, Natho – Stevanović, Suma, Asano – Sadik

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport