Telegraf saznaje: Partizan našao vezistu u Norveškoj, Musa stigao u Humsku (VIDEO)

Bivši fudbaler Stabeka, jedan od najtraženijih u Skandinaviji, stiže u Humsku kao prvo pojačanje u prelaznom roku

Partizan, stadion, Moussa Njie
Foto: Foto: Guliver/Trond Tandberg/Getty Images, Wikipedia

Partizan ipak neće “prespavati” prelazni rok! Norveško tržište je veoma aktuelno u ove zime, jer na njemu postoji niz mladih, prespektivnih fudbalera, kojima bi klub iz Humske mogao da posluži za punu afirmaciju, od koje bi i potencijalno pojačanje, ali i crno-beli u budućnosti imali višestruku korist.

U realizaciju se krenulo još sredinom protekle sedmice, da bi u ponedeljak konačno sve bilo uspešno rešeno, pa mladi igrač u utorak ponovo stiže u Beograd, gde ga dan kasnije očekuje i predstavljanje javnosti, kao i potpisivanje ugovora na tri godine!

Olakšavajuća, ali i otežavajuća okolnost po crno-bele tokom pregovora je bila činjenica da je Nđijeu istekao ugovor sa Stabekom 31. decembra, pa je igrač, koji je skrenuo pažnju na sebe, na stolu imao još nekoliko ponuda, od kojih je ona iz Turske daleko premašivala Partizanovu.

Ipak, poznato je kakva je klub iz Humske odskočna daska u evropskim okvirima i šta može da pruži igraču koji je cenjen u Skandinaviji, ali relativno nepoznat u ostatku Starog kontinenta. Na tu kartu je Partizan najviše i polagao, pa se ušlo u priču sa Nđijeom i njegovim agentima i to preko Milana Dudića, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, koji se danas veoma uspešno bavi poslom menadžera i koji je posredovao između dve strane.

U najstrožoj tajnosti, dogovoren je sastanak sredinom minule sedmice, a Musa Nđije se našao oči u oči sa predstavnicima Partizana u petak i to u Beogradu. Počelo je ubeđivanje igrača, kome je trebalo objasniti da crno-beli ne mogu da pruže finansije kao Turci, ali u perspektivi, uz dobre igre i rezultate, finansijska korist može da bude višestruka.

Urodilo je plodom, pa je Nđije posle nekoliko sati razgovora rekao da želi samo još nekoliko dana da porazgovara sa porodicom i razmisli o svemu. Ubrzo se javio i obavestio čelnike crno-belih da je voljan da dođe u Partizan i da će ignorisati ponudu iz Turske, gde je imao već dogovoreno potpisivanje ugovora u ponedeljak!

Umesto toga, ušlo se u završnu fazu razgovora, putem telefona i telefaksa, što se također dobro završilo po obe strane. Avionske karte su rezervisane, Humska i navijači crno-belih čekaju svoje prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku…

POREKLO IZ GAMBIJE

Trening Partizana Foto: Nikola Tomić

Inače, radi se o momku čiji koreni potiču iz male zapadnoafričke zemlje Republike Gambije, ali kako je rođen u Norveškoj, tačnije Oslu, Nđije poseduje pasoš pomenute skandinavske zemlje.

Igra na krilnoj poziciji, iako je veoma korpulentan (visina 185 centimetara), a dobro se snalazi i na mestu iza napadača. Odlikuju ga brzina i snaga, dobra igra jedan na jedan i veoma dobar šut sa distance (desna noga je jača).

Musa Nđije je rođen 2. oktobra 1995. godine u Oslu, gde je u multikulturalnoj četvrti počeo i da se bavi fudbalom, u klubu po imenu Holmlija (tako se zove i pomenuti deo Osla). Zapazili su ga skauti Valerenge, u kojoj je 2013. godine potpiao prvi profesionalni ugovor. Posle dve godine je prešao u Baerum (1. Divizija), a 2016. godine je postao član Stabeka, gde je i skrenuo pažnju na sebe…

Tekst preuzet sa portala Telegraf sport

Autor:(Z. Ivković)

Back to Top