Tekijaški na listi želja crno-belih

Štoper, povremeno i desni bek, mogao bi put Humske na zimu

Prvo je Đorđe Ivanović pre dve zime došao iz Spartaka u Partizan. Šest meseci kasnije njegovim stopama krenuo je Nemanja Nikolić. Ove zime bi scenario mogao da se ponovi, da poslovne veze između Spartaka i Partizana ponovo ožive.

Na listi želja crno-belih je Nemanja Tekijaški, defanzivac Subotičana, piše Žurnal. Pančevac je standardni član odbrane Plavih golubova, najbolje se snalazi na poziciji štopera, iako je visok 186 centimetara, ali mu nije strano ni da se oproba kao desni bek. Nešto slično kao što je slučaj sa Nemanjom Miletićem, recimo.

Tekijaški ima 22 godine, ali dosta utakmica u nogama. Ove sezone je skupio 16 nastupa za Spartak u Superligi, postigao je jedan gol, dok je za dva asistirao.

Mladi fudbaler Spartaka iskače iz klišea vezanih za fudbalere, jer studira Pravni fakultet i to je na prijemnom ispitu u Beogradu bio na desetom mestu od 1.500 kandidata i ima nameru da studije dovede do kraja, bez obzira na fudbalsku karijeru.

Kao što to obično biva, na startu prelaznog roka, Partizan se prvo dovodi u vezu sa domaćim igračima, iz Superlige. Pored Nemanje Tekijaškog, crno-beli na listi želja imaju i dvojicu igrača Javora, vezistu Nikolu Kuveljića i napadača Nikolu Petkovića. Novih inostranih igrača sada posle eliminacije iz Evrope teško da će biti, osim u slučaju da neko ode, a najbliži je Sejduba Suma, pošto mu na leto ističe ugovor, pa će Partizanu januar biti poslednja šansa da nešto zaradi njegovim odlaskom.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport