Tavamba najavio da ostaje i posle zime: Dinamo uvertira za jače protivnike na proleće…

Prvi napadač Partizana Leandre Tavamba ističe da crno-beli sa malom dozom rasterećenosti idu na gostovanje kijevskom Dinamu i da je meč u Kijevu uvertira za ono što sledi u nokaut fazi Lige Evrope.

– Kvalifikovali smo se i biće drugačija utakmica, ali isto tako je važna jer u Kijevu igramo za prvo mesto. Biće to uvertira za narednu rundu, gde nas čekaju protivnici jači nego što smo imali u grupi. Nadam se ćemo odigrati dobar meč protiv Dinama – rekao je Tavamba za klupsku televiziju pred puta u Kijev.

Kamerunac naglašava da trenutno igra najbolju sezonu u karijeri.

– Na vrhuncu sam karijere, pre Partizana nisam imao šansu da nastupim u Ligi Evrope. Ipak, moj san je da budem u Ligi šampiona… Nastaviću da naporno radim, možda već sledeće sezone dostignem cilj.

NJegov saigrač Nemanja G. Miletić veruje u pobedu kojom bi Partizan sa prvog mesta B grupe Lige Evrope čekao rivale na proleće.

– Prošli smo grupnu fazu, ali idemo na prvo mesto i dobru šansu da u nastavku Lige Evrope izvučemo lakše protivnike. Daćemo sve od sebe da slavimo u Ukrajini – zaključio je levi bek šampiona Srbije.

Utakmica između Dinama i Partizana igra se u četvrtak od 19 sati u Kijevu.

Izvor :Sportski žurnal