Tavamba: Morali smo bolje, posebno ja

Večernje novosti

DA li je čaša posle Partizanove nule u Elbasanu polupuna ili poluprazna? Malo je onih koji su posle svega viđenog na gostovanju Skenderbegu trljali ruke zbog činjenice da su crno-beli ponovo ostali neporaženi na gostovanju, ali nije bilo ni mnogo onih kojima je remi u okršaju sa ekipom iz četvrtog šešira baš teško pao. Jedan od njih je kamerunski napadač koji je pred novinare izašao vidno razočaran i nervozan zbog propuštene prilike da se prvim trokorakom ove jeseni izbistre vidici ka evropskom proleću.

– Da, baš sam tužan. Na terenu nismo uradili ništa iz pripreme ove utakmice. Posebno to mogu da kažem za sebe. Imamo dovoljno kvaliteta da osvojimo tri boda na ovakvom gostovanju, a kući smo doneli samo jedan. Ne znam šta da kažem posle ovakvih mečeva, kad pogledam razliku između sastava čini mi se da smo imali više šansi da pobedimo. Posebno što Skenderbeg nije ni šutnuo na naš gol. A mi smo imali prilike da damo jedan, dva – iskreno je konstatovao robusni napadač.

Navikao je Tavamba navijače Partizana da ove sezone preuzme odgovornost i povuče ekipu kada sve na terenu deluje melanholično i kao ravna linija, ali u tome sinoć nije uspeo.

– Moja igra nije bila dobra. Nastaviću da radim kako bih bio bolji u narednim kolima. Posle žutog kartona sam pao na 70 odsto onoga što mogu da pružim. Jednostavno, nisam mogao svom snagom u duele, nisam mogao ništa. Trener je imao razlog da me zameni još u prvom poluvremenu. Da je to uradio ne bih se naljutio, jer se moj fudbal dosta oslanja na snagu i ako nju ne mogu da koristim zbog rizika dobijanja drugog kartona, onda ne mogu ni da igram kako bi trebalo. Zato su igrači Skenderbega lako mogli da mi oduzimaju lopte.