TADIĆ I ARANITOVIĆ “Jači smo nego prošle sezone, vratićemo Partizan tamo gde pripada”

Tekst:Blic sport ; Autor :Vladan Tegeltija

Aleksandar Aranitović i Tadija Tadić, košarkaši Partizana i mlade reprezentacije Srbije, uz godinu dana starijeg Vanju Marinkovića, čine trio na poziciji broj dva. Aranitović je prošle sezone izlazio iz druge teške operacije ukrštenih ligamenata, a ove kreće punom parom u trenažni proces.


Kakva su ti očekivanja od nove sezone?

“Pred nama je pripremni period u kojem moramo da pokušamo da se što bolje spremimo za predstojeću sezonu. Nakon pripremnih utakmica u Španiji, čeka nas Superkup ABA lige koji će biti prava provera pred početak regionalnog šampionata, za koju kažu da će biti jača nego ikad. Na nama je da damo svoj maksimum. Vidimo da su se Budućnost i Cedevita pojačali. Cilj nam je da uđemo u plej-of, kao što je rekao kapiten Novica Veličković. Tamo je u par utakmica sve moguće”, odgovorio je Aranitović za Blicsport.

Da li je Partizan jači ili slabiji nego prošle sezone?

“Ne bih želeo o tome da pričam. Sigurno je da smo doveli kvalitetne, a zadržali neke bitne igrače. Tek treba kao ekipa da se uklopimo. Biće to sigurno dobro”, rekao je momak rođen 1998. godine, koji je sa crno-belima prošle sezone osvojio nacionalni Kup.


Kakva su tvoja lična očekivanja?

“Samo da ostanem zdrav, kao i prošle godine. Naravno, svaki put može bolje”, istakao je osvajač bronzane medalje sa mladom reprezentacijom Srbije do 17 godina na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Tadija Tadić je godinu dana mlađi od Aranitovića, završio je juniorski staž, a novi trenažni centar mu je dobro poznat.

“Balon “Korn” je lepa sala. Ovde sam trenirao kao junior. Ciljamo na trofeje, kako u Kupu tako i u ligi, dok u Evrokupu želimo da prođemo grupnu fazu. Lične ambicije su da se izborim za minutažu sa momcima koji su došli kao pojačanja, da pokušam da se nametnem treneru što boljom odbranom, ali i napadom. Videćemo kako će ići”, naglasio je momak rođen 1999. godine.


Kako si proveo ovo
 leto?

“Bio sam sa U20 reprezentacijom na Evropskom prvenstvu, sa godinu dana starijom generacijom. Nažalost u četvrtfinalu smo poraženi sa pola koša razlike od Francuske, iako smo stvarno bili bolji. Imao sam posle toga odmor, tokom kog sam malo i trenirao”, rekao je osvajač zlatne medalje na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina.

Da li je Partizan jači ili slabiji nego prošle sezone?

“Jači smo, po mom mišljenju. Pojačao se stručni štab, imamo novog sportskog direktora. Novi igrači donose novu energiju, tu su da nam pomognu da Partizan vratimo na stare staze slave”, zaključio je Tadija Tadić.