Sveta izbija u prvi plan, šta je sa Bošnjakom?

Sportske net

Ako ste gledali jučerašnji duel Čukaričkog i Partizana na Banovom brdu, videli ste da je trener Partizana Miroslav Đukić od prvog minuta ukazao šansu dvojici talentovanih igrača čije vreme tek dolazi – štoperu Svetozaru Markoviću i vezisti Arminu Đerleku.

I jedan i drugi su opravdali očekivanja, pa kako stvari stoje, možemo ih i u nastavku sezone očekivati u postavi crno-belih.

To bi pre svega moglo da se odnosi na Markovića, imajući u vidu probleme sa povredama koje imaju iskusni štoperi crno-belih Bojan Ostojić i Milan Mitrović.

Osamnaestogodišnji Marković je i na pripremama dobijao priliku, kako letos tako i zimus, a trener Đukić se u više navrata pohvalno izražavao o ovom fudbaleru.

Mnogi su očekivali da će pre Markovića u prvi plan da izbije godinu dana stariji Strahinja Bošnjak, o čijem se talentu godinama već priča, ali iako je i on prošao par priprema sa Partizanom, za sada ga nema u takmičarskim utakmicama.

Očigledno, Marković je ostavio bolji utisak na šefa struke Miroslava Đukića, u čiju procenu s obzirom na zavidnu štopersku karijeru ne bi trebalo sumnjati, ali to naravno ne znači da i Bošnjak uskoro neće krenuti Markovićevim stopama.

S tim u vezi, prilika je i da ”bacimo pogled” na njihovo uporedno predstavljanje na ”Transfermarktu”, gde kao što vidite, Bošnjak za sada ima nešto veću tržišnu vrednost.

Ali, ako Marković, poput Milenkovića iz prošle sezone ”zacementira” svoje mesto u startnoj postavi Partizana, a na dobrom je putu, taj odnos bi mogao drastično da se promeni.

Screenshot: transfermarkt.com

sveta-strahinja

A za to vreme, u upravi Partizana mogu zadovoljno da trljaju ruke, s obzirom da dolazi još jedna generacija vrhunskih talenata. Samo kad bi uspeli da je duže zadrže u Partizanu…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *