SUBOTA JE DAN D ZA CRNO-BELE

Vaterpolo klub Partizan je drugi najuspešniji klub u istoriji ovog sporta, nalazi se pred ispadanjem u drugu ligu!

Istina, radi se o regionalnom takmičenju, ali za renome sedmostrukog šampiona Starog kontinenta (samo Pro Reko je trofejniji sa osam titula šampiona Evrope) taj podatak nikako ne bi bio validna referenca pošto je od svog osnivanja 1946. ovaj klub konstantno bio sinonim za najviši plasman, za velike uspehe i vredne trofeje.

Velikan sa Banjice nije u problemima od skoro: godinama se davi u finansijskim problemima. Partizan od sredine decembra ima novo rukovodstvo. U novom Upravnom odboru je između ostalih i proslavljeni golman Denis Šefik, a vanredna Skupština je prilikom njihovog imenovanja smenila prethodnu upravu predvođenu još jednim bivšim golmanom Aleksandrom Šoštarom.

U subotu, 15. februara, Partizanu na Banjici gostuje Budva, koja ima četiri boda više koji joj garantuju miran finiš. Jasno je takođe i da samo pobeda ostavlja Partizan u igri za opstanak, ali mu i znatno olakšava posao uoči poslednjeg kola kada gostuju Mornaru u Splitu.

I navijači Partizana su na nedavnoj košarkaškoj utakmici protiv Budućnosti pozvali na podršku vaterpolo velikanu u možda najtežim trenucima od osnivanja pre 74 godine, pa nema sumnje da će Banjica u subotu uveče biti puna jer Partizan i te kako ima za šta još da se bori.

Izvor Srbija Danas sport