STRELJAŠTVO: ARSOVIĆEVA POBEDNICA DRAME PRVOG DANA I FURIOZNA U DRUGOM DANU “VOJVODINA KUPA”

Srpski strelci pokupili su sve medalje prvog dana Drugog međunarodnog „Vojvodina kupa“ vazdušnim oružjem, koji je juče počeo u Novom Sadu. Prvog dana su održana takmičenja puškom u pojedinačnoj konkurenciji i nadmetanje mikseva pištoljem.

Borba za zlato puškom za žene odlučena je u dramatičnoj završnici. Naša iskusna olimpijka,članica našeg Partizana, Andrea Arsović i juniorska reprezentativka Teodora Vukojević („Čika Mata“) su finale završile sa po 249,9 krugova. Plasman je određen u raspucavanju, Arsovićeva je dodatnom dijabolom pogodila 10,4 kruga i osvojila zlato, jer je Vukojevićeva zabeležila 10,0. I bronza je pripala članici srpskog nacionanog tima Sanji Vukašinović (Novi Sad 1790).

Naša Andrea je takođe briljirala i drugog dana takmičenja.

U Miks timu puškom sa Lazarom Kovačevićem obeležila je drugi dan Vojvodina kupa vazdušnim oružjem, koji je danas završen u Novom Sadu.

Arsovićeva (Partizan) i Kovačević (Jagodina 92) su prvi put zajedno gađali u mešovitom paru, a zablistali su već u kvalifikacijama, u kojima su „ubili“ 843,5 krugova, što je za četiri deseta dela kruga bolje od svetskog rekorda tima Kine (Ruožu Žang/Haoran Jang).

U finalu su zlato osvojili sa 501,5 krugova (0,5 manje od svetskog rekorda). Druga pozicija pripala je tandemu Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790)/Milutin Stefanović („Čika Mata“) sa takođe vrednim rezultatom (499,1). Treći je bio tim ASK Trakije (Bugarska).


Čestitamo našoj Andrei na još jednom odličju u pojedinačnoj i mix konkurenciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *