Stojković: Voleo bih da rešimo pre penala

Sportski žurnal

Ima li navijača Partizana koji oduševljen odbranama Vladimira Stojkovića bar jednom nije uzviknuo: „Magijo”, apropo činjenice da srpski broj 1 pred naletima protivničkih napadača neretko ume da začara mrežu?

Pitanje dobija atribut – retoričkog, poznajući lik i delo sjajnog golmana, nebrojeno puta najomiljenije ličnosti na usnama Grobara, plod intervencija s primesom antologijskih, od suvog zlata u istorijskim trijumfima Parnog valjka.

Otud, ne čudi što će oči pristalica srpskog prvaka i sutra uveče da budu uprte u nezamenljivog reprezentativca, suverenog vladara šesnaesterca s kvalitetom da postane „persona non grata” i za fudbalere Viktorije.

Znajući da je Stojković uveo praksu da ne daje intervjue neposredno pred važne utakmice, pribegli smo lukavstvu – nekoliko pitanja o lideru češkog prvenstva postavivši mu u završnici priprema u Limasolu. Stari lisac nam je prozreo nameru, ali…

Voleli biste da protiv Viktorije o plasmanu dalje odlučuju penali?

– Ne bih, voleo bih da pitanje putnika u osminu finala Lige Evrope rešimo ranije – ističe veliki Vladimir, iako imamo osećaj da se ne plaši da pogleda Česima u oči s razdaljine od 11 metara, znajući da je u tome majstor.

U Ligi Evrope bili ste sjajni u revanšima: možda je bolje što u uzvratnom meču gostujete Plzenju, baš kao letos Videotonu, ili svojevremeno sa Zvezdom Bragi?

– Polako… Prvo mi dobro da prođemo u Beogradu, lako ćemo tamo…

Ko bi mogao sutra uveče da reši pitanje pobednika: možda Leandre Tavamba, čini se – u velikom uzletu?

– Videćemo…

Ili, Zoran Tošić iz prekida, baš kao protiv Skenderbega?

– Videćemo…

Stručnjaci predviđaju tvrdu utakmicu, shodno premijernoj u nokaut fazi?

– Sigurno. Uveren sam da neće da bude zaletanja.

Šanse za prolaz su 50:50?

– Ne znam, to ne komentarišem.

Toliko. Vladimir Stojković se još jednom uzdržao od krupnih reči, štedeći se, očito, za velika dela!