Stojković najavio odlazak: Pomogao sam koliko sam mogao

“Možda je vreme da se rastajemo”, kaže Partizanov golman

Nije slavlje ni počelo kako treba, a već jedna informacija koja će pomalo rastužiti navijače Partizana. Vladimir Stojković, najbolji srpski golman, najavio je odlazak iz Humske.
Možda je došlo vreme da se rastanemo. Pomogao sam Partizanu koliko sam mogao, a tokom zime je sve moguće, pa i odlazak iz kluba. Pa se možda opet i vratim“, rekao je Stojkovićposle meča.

Razumljiva je to odluka. Godina ima već 34, a dobrim odbrana u Humskoj sigurno je sebi obezbedio i ponude bogatijih klubova iz inostranstva. Utisak je da Stojković kroz karijeru nije zaradio onoliko koliko je kvalitetom mogao.

Ali sada to nije ni tema. Tema je Partizanovo evropsko proleće. Bio je jednom blizu. Doduše u dresu Crvene zvezde. Imala je Zvezda vođstvo od 2:0 u Strazburu. I onda dva gola tada golobradog Kevina Gameira. Utakmica koja još boli crveno-bele. Pa i Stojkovića.
Imao sam protiv Strazbura 2:2 sa 2:1, taj gol u poslednjoj sekundi… Vratilo se sad, hvala Bogu… Bodove koje smo skupljali u Albaniji i Švajcarskoj nisu bili uzalud, znao sam ovo iz iskustva. Bitno je ne gubiti utakmice u ovakvom takmičenju. Istina, izgubili smo samo jednu i to slučajno… I nju verovatno ne bismo izgubili da je bio pun stadion ili upola kao danas. Završilo se kako smo završilo, tu smo gde zaslužujemo i svi smo podjednako zaslužni“, konstatovao je Stojković.