Stojković dobio dozvolu da ode iz Humske: Partizan postigao džentlmenski sporazum sa svojim golmanom

Telegraf sport piše…

Interesovanje za reprezentativnog čuvara mreže je veliko, a za sada je najprimamljivija ponuda iz Turske.

Vladimir Stojković se na kraju sezone najverovatnije ponovo oprašta od Grobara; Foto: MNPress

Nije tajna da Zoran Bambi Tošić ima klauzulu u ugovoru da može da napusti Partizan u svakom prelaznom roku, ukoliko se pojavi adekvatna ponuda, a sličan dogovor sa crno-bellima, samo malo drugačije formulisan, ima i golman Vladimir Stojković, saznaje Telegraf.

Kažemo – drugačije formulisan, jer u Stojkovićevom slučaju postoji samo usmeni dogovor sa klubom, koji je nije obavezujuć stavkom u ugovoru, nego dobrom saradnjom i poverenjem dve strane u proteklom periodu. Na konto toga će zajednički biti dogovoaran i svaki korak u prelaznom roku.

Stojković nije “teret” Partizanu, iako je njegova plata veoma visoka za srpske uslove (400.000 evra), niti je u grupi igrača kojih crno-beli žele da se oslobode, jer je opravdao svaki evro uložen u njega. Jednostavno, radi se o džentlmenskom dogovoru dve strane, koji je postignut u trenutku kada je golman tokom minule zime potpisao novi ugovor sa klubom i tako prekinuo spekulacije o eventualnom transferu u inostranstvo.

Partizan je tada, kao jedan od prioriteta, postavio nastavak saradnje sa iskusnim čuvarom mreže, a Stojković je, i pored nekoliko ozbiljnih ponuda, pristao da ostane u Humskoj. Uz jedan jedini uslov –da dobije dozvolu da napusti klub, ukoliko se u prelaznim rokovima koji slede pojavi ponuda koja bi zadovoljila i Partizan i njega lično.

Crno-beli su mu izašli u susret, jer je tokom tekuće sezone mnogo doprineo i u domaćim okvirima, a posebno u evropskim kvalifikacijama, gde je bio jedan od najzaslužnijih za plasman u grupnu fazu Lige Evropem, kasnije i za plasman u drugu rundu posle 14 godina.