Stefan Ćirić: Mladi igrači najveća dobit Partizana

Pala je zavesa i na jednu od najtežih sezona u istoriji Partizana

Suočeni sa brojnim nedaćama crno-beli su ipak uspeli da takmičarsku godinu privedu kraju, a bili su i na pragu velikog iznenađenja, ulaska u finale plej-ofa na bazenu prvog favorita za titulu.

Partizan je predao krunu, ostao i bez trofeja u Kupu Srbije. Pamtiće se po tome ova sezona, ali i po činjenici da je „u vatru” bačeno mnogo mladih momaka od kojih se tek očekuje da pronesu slavu vaterpolo velikana sa Banjice.

– Završili smo sezonu bez trofeja, ali možda nije bilo ni realno kada se uzmu u obzir sve okolnosti, sve što nas je pratilo. To nam je što nam je… – ocenjuje Stefan Ćirić, trener Partizana.

– Nadam se da ćemo u narednim sezonama, ako ne već i sledeće, da budemo konkurentniji.

O problemima Partizana se pričalo puno tokom sezone.

– Bili su veliki. Za finansije se znalo, a nadovezali su se problemi sa bazenom, pa terminima – podseća mladi stručnjak na česte selidbe po prestoničkim bazenima i treniranje u hladnoj vodi.

– Na primer, temperatura vode između dve utakmice polufinala protiv Šapca bila ispod svakog nivoa.

Na kraju, kad se podvuče crta, u taboru sada već bivšeg šampiona, nisu nezadovoljni.

– Ispunili smo osnovni cilj opstankom u A grupi Regionalne lige. Možda smo mogli bolje u Kupu Srbije. U domaćem šampionatu smo oscilirali, ali i odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije. Nažalost, za malo smo ostali bez finala.

Partizan je ispao iz plej-ofa ispao na najbolniji način.

– Na sve što se dešavalo je uticala i mladost ekipe. U sastavu smo imali devet momaka koji su praktično prvi put igrali seniorski vaterpolo. Sa te strane, uradili smo ono što je i bio plan, a to je razvoj mladih igrača. Naravno, želeli smo rezultat ali za nešto više od ovoga potrebni su bolji uslovi – još jednom se Ćirićvratio na srž problema koji prati većinu klubova u Srbiji.

Partizan je ove sezone u ekipi imao samo jednog iskusnog i dokazanog igrača, Miloša Koroliju. Trofejni sidraš, koji je verovatno odigrao i poslednju sezonu u bogatoj karijeri, je imao nemerljiv doprinos u igri crno-belih.

– Ne postoji bolji recept od ovog da imate iskusnog i kvalitetnog igrača kao što je Korolija uz koga ovi momci treba da stasavaju. Takav igrač „drži” svlačionicu, praktično je produžena ruka trenera u bazenu.

Ne krije Ćirić da bi voleo i u sledećoj sezoni ima takvog igrača u timu.

– Treba nam neko ko želi da dođe, neko kome je Partizan u krvi i koji razume kako funkcionišu stvari u klubu.

O prelaznom roku je, po običaju za domaće klubove, rano da se govori.

– Bilo bi dobro kada bi ekipa ostala na okupu. Za ove igrače je Partizan prava sredina u kojoj, kroz Regionalnu ligu i domaća takmičenja mogu dosta da napreduju. Moguće je da neko od momaka ode, ali svaki odlazak i dolazak će da bude planski – zaključio je Stefan Ćirić.

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *