Statistika je kao bikini: Partizan dao najviše, najmanje primio, a tek je četvrti…

Izraelac, po izveštačima Žurnala, najbolje ocenjeni igrač, najviše minuta, pak, odigrao jedan od najmlađih: Strahinja Pavlović

Partizan je postigao najviše (35) i primio najmanje golova (9) u Super ligi, ali se posle 16. kola (olakšavajuća okolnost – i sa utakmicom manje) nalazi tek na četvrtom mestu, sa čak osam bodova manje od lidera Crvene zvezde. Nesvakidašnji raritet!

Crno-beli su prosuli 13 od maksimalno mogućih 45 bodova, produkt poraza od Voždovca (1:2), Mladosti (0:1) i Čukaričkog (1:2) i remija sa Napretkom (2:2) i TSC-om (1:1). Previše!

Parni valjak je u šampionatu platio i danak igranju na međunarodnoj sceni (dakle, ritam: četvrtak – nedelja), međutim, iluzorno je govoriti o „kratkoj klupi” kad je trener Savo Milošević u 15 mečeva na „srpskim livadama” slao na teren ukupno 28 igrača?!

Očito, u nekom drugom „grmu leži zec”… No, ova priča ima isključivo za cilj prezentaciju faktografskih podataka, doduše, parametara značajnih za dublju analizu i seciranje problema neadekvatnog plasmana.

Najviše utakmica (14) odigrali su Strahinja PavlovićSaša Zdjelar i Sejduba Suma, slede Vladimir StojkovićAleksandar Šćekić i Umar Sadik (13), dvocifreni su i Nemanja MiletićBojan Ostojić (12), Zoran TošićTakuma Asano (11), Slobodan Urošević i Filip Stevanović (10) … 

Najviše minuta upisao je jedan od najmlađih – 18-godišnji Strahinja Pavlović (1.250), uz rame mu je Saša Zdjelar (1.232), u „klubu hiljadu” su i Vladimir Stojković (1.170), Nemanja Miletić (1.048) i Bojan Ostojić (1.080).

Na listi strelaca vodi Umar Sadik (7), prate ga Sejduba Suma (5), Bibras NathoZoran Tošić (4), Lazar MarkovićFilip Stevanović (3), Đorđe IvanovićOgnjen Ožegović (2), Strahinja PavlovićRajko BrežančićSaša ZdjelarTakuma Asano i Aleksandar Šćekić (1).

Zanimljivo, najviše žutih kartona dobio je vođa navale – Umar Sadik (5), nijedanput u sudijskim beležnicama nisu se našli štoper Bojan Ostojić i, na primer, zadnji vezni Saša Zdjelar!

Tekst Sportski žurnal