Stanojević opet kreće protiv Rada (20h, mogući sastavi)

Sezona traje skoro mesec i po dana i ne može se tokom nje započeti nešto novo. Partizan je za šest kola napravio šest bodova zaostatka za Crvenom zvezdom i u svaku sledeću utakmicu ulazi sa razmi-šljanjem kako da se prvo približi, a zatim i prestigne večitog rivala.

Za Aleksandra Stanojevića, povratnika na klupu, večerašnja utakmica protiv Rada predstavljaće novi početak. Vratio se na mesto uspeha, u klub čiji ga navijači obožavaju jer je u prvom mandatu ostavio neizbrisiv trag. Građevinari su šefu struke crno-belih bili protivnik i na debiju 18. aprila 2010. Pobeda Parnog valjka u tom meču nije dolazila u pitanje (2:1), malo ko sumnja da će večeras da bude drugačije.

Stanojević je prethodni put uspeo da minus od četiri boda pretvori u osvajanje titule, sadašnji zaostatak od šest bodova i pozicija crno-belih i za novog-starog trenera deluju teže nego 2010.

– Nikad nije lako raditi u Partizanu. Ne volim da poredim vremena, ali situacija je sada teža i zahtevnija iz razloga što je Zvezda u nekom periodu dominantnija – kaže glavnokomandujući na klupi crno-belih.

Stanojevićev drugi početak u Humskoj biće specifičniji od prethodnog. Zbog pandemije koronavirusa tribine su zatvorene od po-četka sezone i šef struke biće lišen aplauza i skandiranja s kojima bi sigurno bio obeležen njegov povratak.

– Promocija je bila emotivna, kao i kad sam prolazio preko terena do svlačionica. Posle tog dana nisam razmišljao kako ću da se osećam na dan ponovnog debija. Totalno sam fokusiran na utakmicu sa Radom. Žao mi je što neće biti naših navijača, ponovo su ujedinjeni. Osećamo te vibracije i u njihovom odsustvu, biće poruka, znamo da nismo sami u ovoj borbi, potrebna nam je pozitivna energija.

Aleksandar Stanojević imaće povratnički, a Zoran NJeguš, trener Rada, klasičan debi.

– Drago mi je zbog NJeguša, ali ne volim iznenađenja, teže mi je da vodim tim protiv debitanata. Lakše mi je kad znam kako trener radi, na koji način je njegov tim igrao u prethodnim utakmicama.

Izvor Sportski žurnal

Jedan komentar

Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *