Srđan Radonjić: Lepe uspomene iz Partizana, igrali smo dobar evropski fudbal! (VIDEO)

Nekada golgeter Partizana, sa kojim je igrao značajnu ulogu i u evropskim okvirima, prethodnu sezonu je proveo kao pomoćni trener. Radio je sa Brankom Smiljanićem u Tripoliju, u ekipi Al-Ahlija. Kako kaže, i planovi za budućnost vezani su za inostranstvo.

’’Ukoliko ne bude inostranih ponuda, mora se raditi ovde. Gledaću da izaberem nešto najboljeza sebe i da napredujem u ovom poslu. Pokušavam sada da uradim neke stvari koje sam propustio kao igrač’’, rekao je Radonjić.

Prisetio se i vremena provedenog u Partizanu, kada je bio najbolji strelac lige u nekadašnjoj državi ali i evropskih mečeva. Partizan je bio samo jedan penal daleko od Lige šampiona ali je zato pre toga igrao važnu ulogu u Ligi Evrope.

Crno-beli su tada ispali od CSKA iz Moskve, kasnijeg osvajača takmičenja. Po rečima našeg sagovornika, ostaje žal zbog promašenog penala naredne sezone ali je Partizan veliki klub koji se oporavio od toga. Ekipa iz Humske je još jednom nakon toga igrala u elitnom evropskom takmičenju.

Sutjeska je ove sezone stigla do titule na impresivan način, najboljim napadom i najboljom odbranom u ligi. Sada se ekipa iz Nikšića izjednačila po broju titula sa Budućnošću iz Podgorice a Radonjić smatra da to nije mala stvar.

Za pripreme za Evropu nema mnogo vremena i potrebno je što pre okupiti igrače. Naš sagovornik smatra da će novi sistem evropskih kvalifikacija pogodovati šampionu Crne Gore jer će u Ligi Evrope imati novu šansu. Ipak, misli da Sutjeska može da bude hit u Evropi narednog leta.

’’Ukoliko se dovede nekoliko pravih pojačanja mogla bi Sutjeska da prođe nekoliko krugova. Sada se u ekipi pojavljuju neki mladi i talentovani igrači. Biće zanimljivo gledati ih a ne sumnjam da će se u junu ekipa kvalitetno osvežiti.’’