Sportom do osmeha u Humskoj

Akciju podržali Stojković, Veličković, Jelena Nikolić

Crno-belima nikad nije manjkalo humanog duha, pa je tako ove subote, Partizan bio domaćin i jedan od pokrovitelja akcije „Sportom do osmeha“, koju treću godinu uzastopno organizuje Srpski savez za rekreativni sport osoba sa invaliditetom.

Prema navodima iz Humske 1, događaj je ujedinio više stotina dece iz cele Srbije, predstavnike klubova i udruženja koja se bave decom i omladinom sa smetnjama u razboju i mnogobrojne sportske i javne ličnosti, među kojima su bili golman prvog tima Vladimir Stojković, proslavljena odbojkašica Jelena Nikolić, kapiten KK Partizan Novica Veličković, i mnoge ličnosti iz javnog života…

Manifestacija je i ove godine ispunila osnovni cilj: promociju uvažavanja različitosti, u odnosu na decu i omladinu sa invaliditetima.

Na teren „Milutin Šoškić”, podno južne tribine stadiona, za mališane je bio osmišljen prostor višesatnog igranja, kao i upoznavanja sa različitim sportskim disciplinama i rekvizitima, propraćen druženjem sa sportistima, ali i ličnostima iz sveta kulture i umetnosti.
Briga, pažnja i čovekoljublje koji su dominirali atmosferom manifestacije, upotpunili su uspeh ove humane i plemenite misije uz podršku Partizana. I ovog puta smo opravdali naziv same manifestacije i izmamili osmehe na dečijim licima“, navode iz Humske.

Izvor Mozzart sport