Slučaj Slobodana Uroševića kao putokaz otpisanima

Maltene decenijska priča o problemu na levom beku. Možda još od Vladimira Volkova Partizan nije imao sreće na tom mestu. A nekako ih je uvek tu imao najviše. Neki su tu bili samo da popune broj. Neki su uspevali da zasijaju na trenutke. Ali retki su uspevali da se navijačima uvuku pod kožu, a kao po nekom nepisanom pravilu većina ih je kratko trajala. I taman kad su svi pomislili da će se i Slobodan Uroševićupisati u tu kategoriju prolaznika, početak sezone koji još ništa ne obećava, ali značajno menja trenutni utisak o kvalitetima i pre svega dometima člana zlatne generacije Litvanaca.

U prvih šest meseci je grejao klupu Nemanji Antonovu i odigrao samo četiri ligaške utakmice, one dve protiv Viktorije Plzenj u Ligi Evrope i nešto malo u Kupu. Prošla je sezona već bila mnogo bolja i mada su u evropskim kvalifikacijama prednost imali Nemanja G. Miletić i Zlatan Šehović u prvenstvu je Uroševićodigrao solidnih 1.664 minuta i bio poprilično standardan u prvenstvu. Ali ako biste pitali prosečnog navijača koje mu utakmicu posebno pamte pitanje je da li biste dobili precizan odgovor.

Međutim, posle samo mesec dana u novoj sezoni pogled na Uroševićev mandat u Humskoj izgleda značajno drugačije. Momak koji za prvih godinu i po dana u Partizanu nije baš pokazao da je taj dres šiven po njegovoj meri bio je najsvetlija tačka crno-belih u revanšu sa Malatijom, iako je verovatno imao i najteži zadatak da zaustavi nesumnjivo najkvalitetnijeg igrača turskog tima Gokhana Torea. Jednom mu je pobegao za 90 minuta, iako je Malatija uglavnom i napadala baš Uroševića. I tu je napravila veliku grešku.

Pride, veoma dobar je 25-godišnji bek bio i u prvom meču sa Malatijom. Štaviše, ove sezone je svaka njegova utakmica bila za prelaznu ocenu. Mada ni ovog leta on nije bio planiran za prvog pika uz levu aut liniju. U stvari, da se ceo proces oko dovođenja Rajka Brežančića nije otegao pitanje je da li bi Uroševićuopšte krenuo na pripreme u Sloveniju.

Izveštači sa Pohorja su u tim uvodnim danima mogli da primete i nezadovoljstvo na Uroševićevom licu. Nije širio nervozu, nije dizao galamu, odrađivao je svoje pošteno, ali je delovao kao da ni sam ne veruje da će mu to biti dovoljno. Iako je i to što je igrao na pripremama bilo sasvim solidno.

Ali sudbina ume da iznenadi. Papiri za Brežančića su se dugo čekali, Savo Milošević je Uroševiću pružio drugu šansu, a ovaj ju je oberučke prihvatio i sam sebi obezbedio priliku da ispravi sve loše iz prvih 18 meseci u Partizanu.

Ko zna, možda i da posluži kao putokaz drugima? Jer Milošević je isto tako precrtao još nekolicinu igrača odmah po završetku prošle sezone, nadajući se da će mu uprava obezbediti igrače kakve želi. Kako se takvi snovi u fudbalu retko ostvaruju možda bi sada u Humskoj trebalo da razmisle o opciji da još nekima pruže ruku pomirenja?

Do kraja prelaznog roka ostalo je još samo dve nedelje, a činjenica je da Partizan nema dovoljno dubok kadar za celu sezonu. A pride još postoji šansa da u slučaju pravih ponuda klub napuste Strahinja Pavlović i Nemanja Miletić. Čak i uz prihod od tih transfera malo je verovatno da će crno-beli uspeti da zakrpe baš sve pozicije na kojima su deficitarni, ne govorimo samo o prvoj postavi, već i o rezervistima. Pisali smo već o tome još posle remija u Kruševcu. Pride, pet stranaca je već tu, pa bi te rupe morali da popunjavaju mahom domaćim igračima. Ako već nisu do sada, nije preterano realno očekivati da će u smiraj prelaznog roka u Humsku doći bar još trojica kvalitetnih pojačanja, možda i više ako odu Pavlović i Miletić?

Zato bi možda moglo da se promisli i o onima koji su trenutno tu samo na papiru, ali na koje stručni štab do sada nije računao. Miroslav Vulićević, Nemanja G. Miletić, Goran Zakarić i Nemanja Nikolić precrtani su još i pre no što je sezona počela, mada se ime ovog poslednjeg pominjalo u tajnim razgovorima u Humskoj posle meča sa Napretkom, baš da bi popunio rotaciju. Sad se doduše šuška i da ga je Vojvodina pikirala kao potencijalno pojačanje za finiš letnjeg prelaznog roka.

Kako bilo, i Nikolić i Vulićević i Zakarić, pa i Nemanja G. Miletić već su bili na izlaznim vratima. Malo je nedostajalo da ruku pod ruku sa njima na transfer pijacu iskorači i Urošević.

A vidi ga sad?

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *