Šćepanović pravi selekciju, jedan igrač pada u drugi plan

Posle burnog leta u Partizanu izazvanog nenadanim odlascima Andree Trinkijerija i Korija Voldena, crno-beli su u novu sezonu ušli sa minimalno promenjenim igračkim kadrom, ali sa novim trenerom. Naravno u pitanju je Vlado Šćepanović koji je već uveliko krenuo u slaganje mozaika.

Nova imena su samo Kodi Miler – Mekintajer, Nemanja Dangubić i Erik Mika, a tu je i povratnik Stefan Janković. Svi preostali igrači su bili deo sistema Trinkijerija koji je izvanredno funkcionisao sve do prekida sezone izazvane korona virusom.

Ipak, nisu svi imali isti doprinos u tom sistemu, a igrač koji je bio najmanje na parketu je Brajan Angola. Bek koji je stigao tokom prošle sezone i odigrao je samo dve utakmice u ABA ligi. Premalo da bi pokazao zbog čega je angažovan. Kada je Trinkijeri napustio Partizan, činilo se da se ni Angola neće vraćati.

Izgledalo je da niko u Humskoj nije ozbiljno računao na Angolu, čak ga ni Šćepanović nije pominjao u intervjuima. Međutim, Angola se sam javio na društvenim mrežama, naglasivši da jedva čeka da se vrati u Beograd, a kada je bilo poznato kada počinju pripreme, Angola je bio među prvima koji je stigao u Srbiju.

Očigledno je Kolumbijac ima nameru da se nametne novom treneru Partizana, ali ako je suditi po dosadašnjem razvoju situacije na pripremni utakmicama, čini se da Angola neće biti primarna opcija na poziciji beka.

Velika je konkurencija na spoljnim pozicijama u timu Šćepanovića. Tu su Miler – Mekintajer, Markus Pejdž, Ognjen Jaramaz i Nemanja Gordić. Svi pomenuti igrači su u prednosti, a posebno Jaramaz koji je direktna konkurencija Angoli koji ima važeći ugovor sa PArtizanom za narednu sezonu.

Ako pogledamo minutažu na pripremnim utakmicama, jasno je da Šćepanović za sada želi da isproba kominacije na parketu u kojima nema Angole. Ako se ovako nastavi, teško da će navijači Partizana gledati Kolumbijca u glavnoj ulozi na parketu.

Kako će to izgledati kada počnu takmičarske utakmice počnu, ostaje da se vidi, ali za sada Angola je u drugom planu kod novog trenera.

Tekst:Maxbet sport