SASTAV PARTIZANA: Može li Đerlek od prvog minuta?

Mondo sport piše…

Pred Partizanom je meč odluke – da li ostaje u trci za šampiona ili definitivno iz nje ispada mesec dana pre završetka Superlige.

Sve je jasno, poraz i nerešen ishod u 157. “večitom derbiju” ostavljaju timu Miroslava Đukića samo teoretske šanse u borbi za titulu, dok ih pobeda dovodi blizu Crvene zvezde, ali ne kao prošle sezone na korak, već na dva. Partizan će čak i u slučaju eventualnog trijumfa morati da pobeđuje sve do kraja i da se nada da će se njegov jedini konkuretn još dva puta saplesti do spuštanja zavese na sezonu 2017/2018.

Za razliku od prethodnih utakmica, šef stručnog štaba “parnog valjka” ima minimalne probleme oko igračkog kadra. Doduše, brine povreda kapitena Saše Ilića, koji verovatno ovaj put neće moći da pomogne ulaskom s klupe. Van stroja je već duže vreme Bojan Ostojić dok su svi ostali oporavljeni i spremni za duel sa Zvezdom.

Zoran Tošić i Nebojša Kosović već su odigrali prve minute posle oporavka. Za iste je spreman i Milan Mitrović, do povrede standarni štoper Partizana.

Oko toga ko će čuvati mrežu u 157. “večitom derbiju” ne postoji dilema. I ovaj put među stativama stajaće reprezentativna “jedinica” Vladimir Stojković.

Uz desnu aut liniju trebalo bi da bude Miroslav Vulićević, a uz levu Nemanja G. Miletić, koji ovog proleća igra neuporedivo bolje nego jesenas. Dolazimo i do prve dileme. Siguran na mestu desnog  centralnog beka je Nemanja R. Miletić, ali pitanje je kome će Đukić dati šansu pored njega. Mladi Svetozar Marković iskoristio je priliku koja mu se ukazala i od kada je on u zadnjoj liniji, Partizan ne samo da pobeđuje, već i retko prima golove (na šest utakmica primio dva).

Konačna odluka je na stručnom štabu i verovatno će ići u korist Markovića, jer je Mitrović dugo bio van terena.

U veznom redu postoji jedna nedoumica, koja automatski povlači i pomeranja u sredini. Ako talentovani Armin Đerlek, čija je forma u usponu, dobije priliku da debituje u “večitim derbijima” umesto Zorana Tošića, onda će on dejstvovati po levom krilu, a Marko Janković po desnom. U suprotnom, Tošić će desno, a Janković levo. U formaciji 4-4-2 centralni vezni igrači trebalo bi da budu Saša Zdjelar i Danilo Pantić.

U ofanzivnoj varijanti, koja je u poslednje vreme donela dobre rezultate Partizanu, najistureniji će biti Ognjen Ožegović i Leandre Tavamba.