Saša Zdjelar: Partizanov što pre

Sportski žurnal

Defanzivni vezista igra sjajno čitavog proleća i, nema sumnje, značajno je oplemenio igru Parnog valjka unevši joj modernu notu – na zavidnu kilometražu, sijaset osvojenih „ničijih” lopti, gladijatorski duh i dozu kreacije oličenu u sponi odbrane i napada nadovezavši i precizne šuteve iz daljine, oskudne u očima auditorijuma prisutnog na ovdašnjim stadionima.

Uostalom, zar je iko i sumnjao da će fudbaler jesenas prisutan na terenima Lige šampiona (igrao za Olimpijakos protiv Barselone, Juventusa i Sportinga!) dokazati da je Partizanovo pojačanje?

– Pet uzastopnih pobeda – nije mala stvar! Uhvatili smo pravi ritam i iz utakmice u utakmicu dokazujemo kvalitet. Zaslužili smo ovaj niz – zadovoljno konstatuje Saša Zdjelar, indirektno podsetivši da su crno-beli pre OFK Bačke uzeli meru i Radniku (2:0), Javoru (2:0), Čukaričkom (2:0) i Radu (3:1).

Evidentno, Zlatni Orlić sa SP za igrače do 20 godina na Novom Zelandu nezamenljiva je karika u četi Miroslava Đukića, otud  – upravin je prioritet da otkupi njegov ugovor od Olimpijakosa.

Podsetimo, „slovom” zimskog dogovora o pozajmici – u klauzuli precizirana je suma od pola miliona evra, iz Partizana ističu da neće da predstavlja problem.

– Nadam se da će to da se realizuje što pre!

Dakle, na Topčiderskom brdu Zdjelara vide kao predvodnika u sledećoj sezoni, u „Zemunelu” – domu fudbalera crno-belih, veruju – sa barutom igranja u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

– Ne bih još pričao o sledećoj sezoni, još se ni ova nije završila. Daću sve od sebe da budem predvodnik najpre u aktuelnoj!