Saša Zdjelar: Nerešeno? Nikad!

Saša Partizanov 163. okršaj sa komšijama dočekuje sa dodatnom odgovornošću – kao reprezentativac Srbije

Potpise na majstorije i trijumfe Parnog valjka nad komšijama znalački su stavljali: Sejduba Suma, Umar Sadik, Bibars Natho, međutim… Partizanu je adrenalinsku injekciju za uspehe u derbijima sa Crvenom zvezdom poslednjih godina ubrizgavao – Saša Zdjelar!

Pred nastupajuću, 163. večitu feštu s novitetom – statusom reprezentativca Srbije. S konsenzusom ovdašnjih fudbalofila: zasluženo!

– Sigurno je lepo čuti: Saša Zdjelar – reprezentativac, ali… Svestan sam i odgovornosti! Daću, zato, sve od sebe da budem na još većem nivou nego u prethodnim derbijima i doprinesem najslađem uspehu – nema dilemu uoči današnjeg sudara s crveno-belima Partizanov „motorino”

Slažete li se sa trenerom Stanojevićem da je Katai najveća opasnost i, po vašem mišljenju, koliko je Zvezda oslabljena neigranjem Kange i Ivanića?

– Naravno, Sale je jedan od njihovih najboljih igrača. Što se tiče Kange i Ivanića, nemam sumnju – mnogo će da nedostaju komšijama!

U veznom redu igraćete zajedno sa Milošem Jojićem. Kako vam se Zeka čini na treninzima i verujete li da ćete odlično da se razumete u igri?

– Da, Zeka je došao i… igraće. Nadam se da će da nam donese mnogo dobrih stvari, verujem da ćemo dobro da se dopunjavamo, pomažemo jedan drugom.

Na koga tipujete od igrača Partizana da bi mogao da reši derbi?

– Neka to bude bilo ko, samo da je naš igrač… Ne biram ko će da postigne gol, samo da im zatresemo mrežu.

Možete li da zamislite sve one ljude koji će pored TV ekrana da posmatraju derbi i koliko vama, lično, nedostaje publika?

– Siguran sam da neće da im bude lako da gledaju prenos iz Humske sa malih ekrana, ali situacija je takva i u svetu, jednostavno, ne možemo protiv toga. Lično, nedostaju mi navijači: i te kako su nam potrebni. S druge strane, derbi ne sme da oseti to što ih nema, svesni smo koliko je važan za nas.

Smatrate li da će derbi, kao proletos, da odluči samo jedan gol?

– Utakmica će da bude mnogo drugačija, ali nadam se da ćemo mi da izađemo kao bolji i iz ovog duela. 

Na kraju, da li biste bili zadovoljni nerešenim?

– Nikad se ne zadovoljavam nerešenim rezultatom! – naglasio je Saša Zdjelar, neumorni igrač sredine terena i omiljena ličnost na usnama Grobara.

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal