SAD ILI NEKAD:CRVENA ZVEZDA I FSS SILUJU ISTORIJU I IZDAJU INTERESE SRBIJE


Tekst sa blog stranice https://stankoradulovickika.blogspot.com/

Zahtjevom Crvene zvezde da se proglasi šampionom Srbije za 1946. godinu i odlukom Fudbalskog saveza Srbije da se klubu iz Ljutice Bogdana dodijeli titula koju nikada nije osvojila pali su svi sportski i moralni principi, a ovakva presuda ima elemente veleizdaje interese države u kojoj ove dvije sportske institucije djeluju.
Nasilje koje u srpskom sportu preko institucija sistema, medije i sportskih organizacija decernijama sprovodi Jugoslovensko sportsko udruženje Crvena zvezda (prvi naziv pri osnivanju)  je danas dobilo završni čin. Crvena zvezda je proglašena prvakom države koja to tada nije bila, po ugledu na Tuđmanovu Hrvatsku. Međutim problem je što se u Srbiji otišlo korak dalje i FSS koji je kompletno pod kontrolom kiminogenog rukovodstva Crvene zvezde dodijelio je titulu klubu koji je bio prvak Srbije bez pokrajina što je direktno rušenje državnih interesa. Ako je Crvena zvezda šampion države u kojoj nisu igrali klubovi iz Vojvodine i Kosova, da li to znači da FSS i Crvena zvezda dvije pokrajine ne priznaju kao sastavne dijelove države čiji su navodni šampioni?  Ako je tako kako se onda jedan takav klub, takvo rukovodstvo i na osnovu čega legitimiše kao srpsko i kako jedan takav klub može za sebe da tvrdi da je najsrbskiji klub na svijetu?
Naravno da rukovodstvo Crvene zvezde uopšte ne zanimaju interesi države Srbije i da ih uopšte ne interesuje šta će neko da misli o tome, njima je jedino važno da silovanjem istorije i falsifikovanjem činjenica sebi prišije još jednu titulu, koji u biti nikada nije osvojena. Najsrbskiji klub na svijetu je pod pokroviteljstvom kriminala osvojio posljednje dvije titule otimajući sve što se oteti moglo, a sve je počelo tako što jedan neurotični bolesnik nije mogao da istrpi činjenicu da je vječiti rival nakon 70 godina stigao Crvenu zvezdu po broju trofeja. U posljednje tri sezone za Crvenu zvezdu je ukupno dosuđeno više od 50 penala, što je nevjerovatan prosjek, a u istoriji fudbala na ovim prostorima nikada ranije jedan klub u sezoni nije izveo više od 10 jedanaesteraca po sezoni. To čak nije pošlo za rukom,ili više volite izraz nogom, čak ni timu koji je prije skoro tri decenije krenuo u osvajanje titule prvaka Evrope.

Otimačina na koju je pečat stavilo rukovodstvo FSS predvođeno čovjekom Crvene zvezde Slavišom Kokezom postala je nakon odluke FSS toliko očigledna i ogolila je nasilje do najsitnijeg detalja da je sada svakom normalnom posmatraču sportskih dešavanja više nego jasno da se radi o sportskom, pravnom i svakom drugom nasilju.
Nakon ovakve odluke Crvena zvezda nema više nikakav legimitet da sebe proglašava srpskim klubom, a još manje da sebe naziva stubom srpstva, jer su interesi jednog nervnog bolesnika, koji kao isfrustrirana ličnost želi da se upiše u istoriju fudbala na ovim prostorima, stavljeni ispred interesa Srbije i građana zemlje u kojoj klub igra najveći broj svojih utakmica. Ako je Crvena zvezda zaista šampion Srbije postavlja se logično pitanje šta je onda Spartak koji je bio pobjednik turnira koji se u to vrijeme igrao na teritoriji Vojvodine? Da li je i Spartak prvak Srbije, ili su Subotičani šampioni države Vojvodine?
U svakom slučaju nakon 10, maja jasno je da FK Crvena zvezda gaji site moralne vrijednosti kao Tuđmanova Hrvatska koja je u svojoj odluci prije 20.tak godina, saopštila da nogometne kvalifikacije igrane po republikama i pokrajinama iz 1946. godine računa kao prvenstvo Hrvatske i time titulu splitskom Hajduku. Isto tako Hajduku je dodijeljena titula osvojena pod okriljem ustaške vlasti, kao što je urađeno i sa takmičenjima iz naredne dvije sezone koja su osvojili Konkordija i HŠK Građanski Sada me zanima na čemu će navijači Crvene zvezde da zasnivaju svoje tvrdnje kako je Partizan Hrvatski klub kada su oni postupili isto kao i HNS i da li to znači da su njima idoli i nalogodavci izvan države za čijeg šampiona se proglašavaju izdajući državne interese Srbije.
Uopšte se ne bih iznenadio da u bliskoj budućnosti Hašim Tači iskoristi ovu odluku FSS i tim argumentom zatraži priznanje Kosova i metohije jer evo ni sportske institucije Srbije ne priznaju da su Vojvodina i Kosovo sastavni dio Srbije.

FUDBAL – FINALE KUPA JUGOSLAVIJE – RAJKO MITIC, kapiten Crvene zvezde, prima pehar Marsala Tita, za osvajaca Kupa Jugoslavije. Pehar predaje general major MILOS ZEKIC. Beograd, 29.11.1958. photo:T.Mihajlovic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *