SA DIPLOMOM NA TITULU: Pušica presrećan zbog povratka u Partizan

Teško je bilo u Americi, ali se sad sve isplatilo. Drago mi je što sam već sada započeo seniorsku karijeru – priča Vasilije

PUT Vasilija Pušice (23) od juniorskog tima do seniorskog dresa Partizana vodio je preko Amerike. Šest godina od odlaska iz Humske, sa diplomom koledža u džepu, vratio se sa željom da ostavio značajan trag na mestu za koje je oduvek bio posebno vezan. Utakmice u Superligi za njega će biti prilika da se nametne i obezbedi ugovor za sledeću sezonu.

– Sve se brzo izdešavalo, nisam imao mnogo vremena da razmišljam. Moja završna godina na fakultetu se završila u aprilu, tada sam se i čuo sa ljudima iz kluba, znali su da sam slobodan i da mogu da dođem u Beograd tačno na početak domaće lige – priseća se Pušica. 

– Bio sam spreman za taj potez i drago mi je što sam već sada započeo seniorsku karijeru i odigrao prve minute u evropskoj košarci, a da nisam morao da čekam oktobar i tek tad budem ruki.

Tokom poslednje akademske godine u SAD beležio je sjajne prosečne brojke – 17,7 poena, 3,7 skokova i 4,7 asistencija. Ali, morao je mnogo da se pomučio da bi došao do toga…

– Teško je bilo tamo. Bio sam na Sanrajz akademiji, koju sam napustio posle dve godina. Imao sam jednogodišnju pauzu, pa otišao na San Dijego i onda na kraju na Nortistern. Bilo je uspona i padova. Daleko si od kuće, imaš tek 18, 19 godina. Svi drugari su u Beogradu, to je neko najlepše doba odrastanja. Ali sve je na kraju vredelo. Dobio sam i diplomu, a i vratio sam se u klub odakle sam otišao.

Na premijeri protiv Mege bio je odličan, a posebno je bio srećan što ponovo igra sa dugogodišnjim prijateljem.

– Rade Zagorac i ja smo najbolji drugari već deset godina, igrali smo zajedno u Zemunu, obojica živimo na Novom Beogradu. Mnogo vremena smo provodili zajedno i sad se radujem što imam nekog u klubu s kim ću igrati i uživati.

Pušica je 2013. godine u SAD otišao kao juniorski šampion Srbije, a sada želi to da ostvari i u najjačoj konkurenciji.

– Nadam se da će biti tako već sada, daću sve od sebe. I onda i u narednim godinama da bude što više trofeja – završio je Pušica.

Izvor Večernje novosti