Rukometaši u A grupi predstojeće Arkus lige

Rukometaši Partizana igraće u A grupi u prvom delu takmičenja u predstojećoj Arkus ligi.

A grupu Arkus lige činiće Vojvodina, Dinamo, Partizan, Dubočica 54, Spartak, Kikinda, Proleter i tim koji je do ove sezone nastupao u Super B ligi Sever-Centar.

B grupa:Metaloplastika, Železničar 1949, Novi Pazar, Rudar, Šamot 65, Obilić, Crvena zvezda i ekipa koja će u najjači rang stići iz Super B lige Istok-Zapad.

Osam ekipa, po četiri najbolje iz obe grupe boriće se u plej-ofu za prvaka države, dok će ostalih osam igrati u plej-autu, posle kojeg će dva najslabija tima izgubiti status elitnog ligaša.

Rukometni savez Srbije i rukovodstvo Arkus lige imali su različite stavove o sistemu takmičenja za narednu sezonu, ali je Skupština Arkus lige na poslednjoj sednici prihvatila odluku RSS o proširenoj varijanti sa 16 klubova.

Predviđeno je da sezona 2021/2022 bude odigrana po istom modelu, s tim što će četiri kluba na kraju sezone ispasti iz lige.

Sezona 2022/2023 trebalo bi da donese dvokružno ligaško takmičenje sa 14 ekipa u prvom delu, posle kojeg bi četiri najbolje ekipe odigrale plej-of po kup sistemu.