RIVAL PARTIZANA NA SKENERU: Đorđević analizirao ekipu Rige – fizički jak protivnik

PRVI rival Partizana na ovogodišnjem putu ka grupnoj fazi Lige Evrope, biće letonski vicešampion RFS (Škola fudbala Riga).

Ekipa skromnih kvaliteta protiv koje crno-beli jasno nose ulogu favorita prošla je kroz skener Dušana Đorđevića, pomoćnog trenera Čukaričkog, koji je zimus na pripremama imao priliku da se uveri u mogućnosti letonskog sastava čiji stil igre opisuje kao veoma nezgodan.

– Izveli su šaren sastav na pripremnoj utakmici, ali bili su veoma žestoki, da se žargonski izrazim, Partizan čeka dobro “peglanje”. Ekipe iz baltičkih zemalja krasi taj tvrd stil igre, sa fizički dominantnim igračima. Veoma su disciplinovani, na tim pripremama smo bili bolji od njih, ali uopšte nije bilo lako, i ta žestina je njima znak prepoznavanja – kaže Đorđević, za “Novosti”.

Ukoliko se domaćinstvo bude odlučivalo žrebom, meč će biti održan na stadionu JNA, što je još jedna stavka koja pored suvog kvaliteta ide naruku momcima iz Humske.

– Neće biti lako crno-belima zbog novog formata u kojem se igra jedna utakmica, bez obzira na to gde će meč biti održan, Riga će igrati u svom stilu, i uopšte nisu naivni. Nisam neko ko voli da prognozira, ali potreban je veliki oprez. Ne sme da se potceni taj njihov mentalitet i tvrd stil igre. Na strani Partizana je talenat i fudbalska ideja, bitno je samo čiji stil će se nametnuti, ali crno-belima dajem prednost svakako – objašnjava stručnjak “brđana”.

NAJVEĆA PRETNjA LEMAJIĆ I AFRIKANCI

KAO najveću pretnju po gol crno-belih, naš sagovornik izdvaja nekoliko imena.

– Napad predvodi srpski špic Darko Lemajić, koji je fizički veoma dominantan, sjajno se uklapa u njihovu igru, i veoma je nezgodan iz prekida. Takođe, imaju dobre krilne igrače poput Ofora, Kujadia i Santane koji umeju da priprete brzinom. Nisu oni neki tehničari i znalci sa loptom, ali nisu ni naivni – poručuje pomoćnik Aleksandra Veselinovića.

Tekst preuzet sa portala Večernje novosti