RITAS POSLAO JASNU PORUKU PARTIZANU Crno-bele u Litvaniji čeka VRLO TEŽAK ispit

KK Partizan, KK Tofaš

Naredni protivnik košarkaša Partizana u Evrokupu, ekipa Ritasa, bila je veoma ubedljiva u nacionalnom prvenstvu, pošto je savladala Aljatus Džukiju sa 92:54 i poslala jasnu poruku crno-belima, koji su u subotu doživeli prvi ovosezonski poraz, pred međusobni okršaj u utorak.

Detalj sa prošlosezonskog duela Partizana i Ritasa
Detalj sa prošlosezonskog duela Partizana i Ritasa

Loša sećanja vežu crno-bele za litvanski klub. Prošle sezone, Partizan je u prepunoj hali „Aleksandar Nikolić“ imao šansu da pobedom protiv Ritasa obezbedi plasman u četvrtfinale Evrokupa. Međutim, na put tome se isprečio upravo njihov sadašnji prvotimac, Artjom Parahovski, koji je pogotkom sa poludistance u poslednjoj sekundi obezbedio pobedu, a kasnije i plasman Litvancima među najboljih osam.

Na današnjem meču, koja je bila poslednja provera pred gostovanje Partizana u Litvaniji više je nego dobra za izabranike Dainijusa Adomaitisa.

Ritas je veoma lako savladao Aljatus Džukiju, a ključnu prednost stekao je tokom prve četvrtine. Predvođen Arnasom Butkevičijusom i Eimanasom Bendžijusom, litvanski tim je došao do dvocifrene prednosti koju je sačuvao do poluvremena – 44:33. U drugom poluvremenu Ritas je dodatno zategao odbranu, pa je prednost samo nastavila da raste. Džukija jednostavno nije mogla da parira u napadu mnogo boljem rivalu, postigla je svega 21 poen u nastavku utakmice i na kraju je morala da se pomiri sa ubedljivim neuspehom.

Najefikasniji u gostujućoj ekipi iz Viljnusa bili su Marek Blaževič sa 18 poena, potom Eimantas Bendžijus i Martinas Ehodas sa po 14 poena, a ispratili su ih Arnas Butkevičijus i Francisko Kruz sa po 11 poena.

Utakmicu 3. kola Evrokupa Partizan dočekuje sa dve pobede, dok Ritas ima polovičan učinak. Duel u Viljnusu igra se u utorak u 18 sati.

Izvor Blic sport