Rističević maestralan, Partizanu bod u Igalu!

Crno – bele bebe napravile senzaciju u Igalu protiv favorizovanog Jadrana. Institut “Simo Milošević” teško da pamti bolju golmansku partiju od one koju je kapiten crmo – belih, Dimitrije Dima Rističević večeras prikazao. Partizanov reprezentativni golman je nakupio čak 15 odbrana, od toga 3 u poslednjem napadu Jadrana, i najzaslužniji je za senzaciju koju je nikad mlađa ekipa Partizana priredila.

Prva četvrtina je protekla u tvrdoj i izjednačenoj igri, iz koje moramo izdvojiti vrhunski pogodak mladog Marka Jankovića. Udarcem iz velike daljine, novi biser sa Banjice je provukao loptu ispod golmana Jadrana. Na kraju ovog perioda 2-1 za domaće. Tomić je doneo izjednačenje početkom drugog perioda, ništa manje lepim golom. Jadran u nastavku stiče prednost 5-2, ali se crno – beli ne predaju. Sledi furiozna igra beba sa Banjice, i serija 0-5, koja Partizanu donosi prednost od dva gola sredinom poslednjeg kvartala. Ne zna se da li je Partizan bolje igrao u odbrani ili napadu. Mladići sa Banjice predvođeni kapitenom Rističevićem i nešto iskusnijim Aksentijevićem su prosto mleli renomiranog protivnika.

Jadran do boda dolazi u poslednja dva minuta iz tranzicije, polukontri. Partizanov sidraš, Đorđe Lazić ostaje bez snage za povratak u odbranu, što iskusni bek Drašković koristi iz dve polukontre donosi krajnjih 7-7. U poslednjem napadu Jadrana, domaći su mogli i do pobede, posebno posle poklon igrača više od strane sudijskog dvojca. Tas na vagi je održao heroj Rističević, koji je u poslednjem napadu Jadrana čak tri puta uspešno reagovao. Na kraju epski bod za Partizan u Igalu za nadu i putokaz ka boljim danima giganta sa Banjice.

artizan Rajfajzen: Rističević (15 odbrana), Kasum, F. Janković, Lukić 1, Lazić, Tomić 1, M. Janković 1, Barać, Vičković, Radanović 2, Radonjić, Aksentijević 1, Belopavlović, Vučinić. Trener: Ćirić.