Revanširati se dužniku

Kada čak i njegov trener Savo Milošević javno prizna da Partizanu ni odigravanje ukinutog plej-ofa ne bi pomoglo da prekine trogodišnju šampionsku vladavinu Crvene zvezde, jer je „dovoljno pobegla“ u bodovima…

Revanširati se dužniku 1

Foto: STARSPORT

… onda je i najnerealnijim navijačima crno-belih jasno da klubu iz Humske do kraja skraćene sezone ostaje samo da nastavi dominaciju u Kupu Srbije i, gde god bude mogao, vrati milo za drago svojim dužnicima u preostala četiri kola LingLong Tajer Superlige.

Mladost je ove subote prva na „tapetu“, jer je domaćinovih oktobarskih 1:0 u Lučanima bio jedan od četiri poraza Vladimira Stojkovića i ekipe u minulih 26 kola.

– Trudićemo se da pokažemo da je ta utakmica bila samo loš dan, jer smo je igrali tri dana pred duel sa čuvenim Mančester junajtedom u Ligi Evrope. Mladost nas je iznenadila i zasluženo pobedila, mada smo mi imali više šansi. Siguran sam da i igrači imaju veliku želju da se revanširaju – ne krije Milošević koji motiv imaju momci koje vodi.

Šef struke „parnog valjka“ poznat je po tome što uvek s poštovanjem govori o rivalima, pa se tako verbalno odnosi i prema osmoplasiranom timu prvenstva, finalisti nacionalnog Kupa iz sezone 2017/2018. i učesniku LE kvalifikacija u takmičarskoj godini posle toga.

– I oni imaju dva tima, taj neki idealan spoj mladosti i iskustva. Godinama su po tome poznati, nisu slučajno stabilan superligaš. Pripadaju gornjem delu Superlige i zahtevaju našu ozbiljnost. Možemo izaći na kraj i sa jakim ekipama u Evropi, ali kada samo malo spustimo gard to nas može koštati rezultata protiv bilo kog rivala u domaćem prvenstvu – jasno je Miloševiću, čiji su izabranici upisali i četiri remija do sada.

Nekadašnji golgeter Partizana zna šta može da očekuje od gostiju, ali nije siguran kako će njegov tim izgledati posle dva i po meseca pauze, s više nedelja kućnih treninga zbog korona virusa i vanrednog stanja.

– Igrači nisu fizički zapušteni, ali utakmice su nešto sasvim drugo. Ove tri nedelje zajedničkog rada insistirali smo na prevenciji povreda. Videćemo…

Tekst preuzet sa portala Danas sport