Rekonstrukcija počinje od zadnje linije!

Nakon jedne od najslabijih sezona u novijoj istoriji Partizana u Humskoj planiraju rekonstrukciju tima koja će biti sprovedena pod dirigentskom palicom Sava Miloševića.

Odbrana je bila jedna od jačih stavki u prošlosezonskoj igri Partizana, ali je rekonstrukcija zadnje linije takođe planirana i deluje da bi u njoj moglo da bude napravljeno dosta promena.

GOLMANI:

Krenimo od pozicije golmana na kojoj je neprikosnoven Vladimir Stojković. Tu promene ne treba očekivati jer Savo Milošević želi na golu čoveka koji ima 84 nastupa u dresu sa državnim grbom i koji bi trebalo da bude novi kapiten Partizana nakon povlačenja Saše Ilića.

Problem je što Partizan na platnom spisku ima još Filipa KljajićaNemanju Stevanovića (pozajmljen Čukaričkom), Marka Jovičića(pozajmljen Hibernijansu) i Aleksandra Popovića, tako da će neko sigurno biti prekobrojan i zbog toga se očekuje da se problem rešava transferima, a ne pozajmicama kakav je do sada bio slučaj.

DESNI BEKOVI:

Baš kao što je Vladimir Stojković samo u slučaju suspenzije ili povrede prepuštao svoje mesto među stativama, tako je i Nemanja R. Miletić iz startne postave izostajao samo kada je to bilo moranje.

“Ćelavi” se pokazao kao jedan od najboljih pojedinaca u timu Partizana tokom prethodne sezone i to potvrđuje činjenica da je dogurao do dresa sa državnim grbom.

Problem je u tome što najbolji privlače pažnju stranih klubova i zbog toga ne treba da čudi ako Nemanja R. Miletić ovog leta “digne sidro”, a Partizan naplati njegove dobre partije. Spekuliše se da su crno-beli spremni da ga puste ukoliko u Humsku stigne ponuda teška 1.500.000 evra!

Nemanja Miletic

Foto: Sportske.net/Nikola Krstić

Teško da će u slučaju odlaska Nemanje R. Miletića prekaljeni Miroslav Vulićević biti opcija za Sava Miloševića, ali crno-beli imaju nekoliko desnih bekova na pozajmicama. Gabrijel Enake i Luka Cucin trebalo bi da se jave na prozivku sredinom juna, a tu je i Jovan Vlalukin iz Teleoptika. Od trenera zavisi da li će neko od njih trojice naredne sezone biti deo prvog tima.

Recimo i to da se, kao i u prethodnim prelaznim rokovima, ponovo piše o mogućem povratku Nikole Aksentijevića koji je proleće proveo u kruševačkom Napretku.

ŠTOPERI:

Gledajući “roster”, Savo Milošević ima dovoljno opcija na štoperskim pozicijama, ali bi upravo tu moglo da dođe do velikih promena iz različitih razloga.

Mladi štoperi Strahinja Pavlović i Svetozar Marković privlače pažnju stranih klubova i na njima bi Partizan mogao da zaradi ovoga leta. Kada već govorimo o mladim igračima, na vratima prvog tima nalazi se i Bojan Balaž koji je takođe na meti velikih evropskih klubova.

Pored pomenute trojice na raspolaganju su iskusni Bojan Ostojić i Mark Valijente, s tim što je Španac blizu odlaska, dok bi junaku finala Kupa trebalo da bude ponuđen novi jednogodišnji ugovor.

Jasno je da u slučaju odlaska Valijentea i barem jednog iz grupe mlađih štopera Partizan mora da se pojača, a prethodnih dana spekulisalo se sa imenima Uroša Vitasa (Irtiš Pavlodar), Đorđa Crnomarkovića (Radnički Niš) i Dominika Dinge (Ural).

Kako trenutno stoje stvari, štoper Urala najbliži je Humskoj.

LEVI BEKOVI:

Pozicija uz levu aut liniju dugo je predstavljala problem za Partizan i mnogi smatraju da se crno-beli i dalje ne poseduju adekvatno rešenje na tom mestu u timu iako su Savo Milošević i njegovi prethodnici imali trojicu igrača na raspolaganju.

Nemanja (G) Miletić je stekao status starosedeoca, ali se čini da je od dolaska Sava Miloševića pao u drugi plan. Prednost su dobijali Slobodan Urošević i Zlatan Šehović i sigurno će neko od njih dvojice i sledeće sezone konkurisati za mesto u startnoj postavi.

Ostaje samo da se vidi hoće li crno-beli angažovati još jednog levog beka jer se pisalo da je Milošević “pikirao” Dejana Žunića koji je sezonu proveo u drugom timu Bazela.

Zimus je bio aktuelan i Ivan Obradović, ali je iskusni defanzivac odlučio da ostane u Anderlehtu koji je nedavno napustio kao slobodan igrač. Reklo bi se ipak da Obradović više nije opcija za crno-bele.

Veliko spremanje predstoji, a kako je Savo Milošević rekao da će njegova biti poslednja u prelaznom roku, navijačima ostaje da se nadaju da će trener napraviti dobar posao prilikom sklapanja odbrane za nastupajuću sezonu.

Tekst preuzet sa portala Sportske net