Rašon Tomas: SVI me pitaju što sam ostao u Beogradu! To je prosto…

“Ovde mi je prijatno, nije to bila velika odluka za mene”.

Partizanov trener Andrea Trinkijeri stigao je ove nedelje u Beograd iz Italije, dan kasnije vodio ekipu na treningu u dvorani, a jedini stranac na kojeg trenutno može da računa je Rašon Tomas.

Američki krilni centar jedini je inostrani košarkaš crno-belih koji je tokom pandemije virusa sve vreme u Beogradu, a u razgovoru za “BC Partizan TV” rekao je da ga svi pitaju za tu odluku.

“Volim Beograd, zabavno je biti u ovom gradu. Ovo mesto je kul. Svi me pitaju to pitanje, kao da je bizarno ostati ovde. Osećam se prijatno, nije to bila jako velika odluka za mene. Cela situacija sa pandemijom bila je ozbiljna za mnoga domaćinstva, održavam komunikaciju sa svojoj porodicom, svi su u redu”.

Tokom pauze, on je zajedno sa saigračem Novicom Veličkovićem i nekadašnjim asom crno-belih Sašom Pavlovićem učestvovao u snimanju muzičkog spota. Njih trojica su gostovali Stefanu Cvijoviću Cviji u pravljenju popularnog videa za pesmu “Poziv”.

Osim toga, provodio je vreme u stanu, čitajući, igrajući igrice…

“Čitao sam knjige, igrao video igre, čuo sam se sa bivšim saigračima i sa članovima svoje porodice koji su kod kuće. Pokušavamo da ostanemo u kontaktu”, rekao je on.

Takođe, popularan je bio i snimak koji je Tomas objavio na društvenim mrežama, a na kojem sa prozora svoje zgrade u “Beogradu na vodi” “dojavljuje” da su neki prekršili policijski čas i bili na ulici dok je to bilo zabranjeno.

Dobro raspoloženi Amerikanac kaže da je sve to bila šala.

“Ne, to je bila samo šala, video sam ih napolju posle pet. Tih dana smo dobijali dosta poruka od tim-menadžera da ostanemo kod kuće. Kada sam video da su oni napolju i da se zabavljaju, čoveče… Ali naravno, to je bila šala. Ne bih nikada prijavio decu zato što se zabavljaju“.

Posle dva meseca bez treninga, oseća se spremno da krene ispočetka.

“Veoma sam uzbuđen. Bilo je drugih prioriteta u odnosu na košarku, dobro je to za naša tela, odmorili smo, ali sa druge strane bili smo gladni da igramo- Hteli smo da se vratimo na teren od prvog dana, ovo je blagoslov za nas”.

Na pitanje šta misli o tome kako će sezona biti završena, Tomas kaže…

Bez obzira šta se dešava, cilj nam je isti. I dalje želimo titulu, i dalje smo posvećeni tome. Zaustavljeni smo kada smo bili na vrhu i uradićemo sve što možemo da bi stvari išle u tom pravcu. Za nas je najvažnije da se pripremimo za to”, dodao je on.

Izvor vesti Mondo sport