Ranjeni Partizan dočekuje Vojvodinu (19h, MOGUĆI SASTAVI)

Sportski žurnal piše…

Ima li kraja posrtanjima – glavno je pitanje navijača Partizana praktično od početka sezone. Kad se čini da su crno-beli na dobrom putu kao do pre osam dana i duela s Napretkom, brzo se dogodi nešto neočekivano poput ispuštene prednosti protiv Kruševljana i Čukaričkog minule srede.

Nedostatak samopouzdanja i dekoncentracija skupo koštaju Parni valjak, čak 13 bodova zaostatka za Crvenom zvezdom timu iz Humske ne dozvoljavaju mirne snove. Potrebne su pobede bar da ohrabre igrače i stručni štab, ako već srpski vicešampion ne može da utiče na rezultate konkurenata, odnosno smanjivanje bodovnog minusa.

– Pričao sam dosta sa igračima posle utakmice sa Čukaričkim. Sigurno je da imamo i psihološki problem da sačuvamo prednost. Često nam se dešava da ispuštamo vođstvo i zbog toga moramo da držimo koncentraciju svih 90 minuta. Ne smemo bukvalno da potcenimo nijednu loptu, nijedan duel. Naravno da je na oba prethodna meča trebalo da mnogo ranije rešimo pitanje pobednika, desilo nam se to više puta ove sezone – pokušava Zoran Mirković, šef stručnog štaba Partizana da pronađe uzroke rezultatskih posrtanja u prvenstvu.

Pred današnji okršaj sa Vojvodinom suvišno je pitanje da li crno-beli više greše na svom ili protivničkom stadionu. Statistika pokazuje da je Parni valjak neubedljiviji kao gost jer je u toj ulozi izgubio devet, dok je iz Humske odlepršalo šest bodova.

– Stalno idemo na pobedu uz, naravno, poštovanje za svakog protivnika. Gledamo nekako da uspostavimo svoju igru. U toj nameri stvaramo dosta šansi, jedini je problem što smo ih promašivali. Najčešće mrežu zatresemo jednom, a ispostavilo se da to nije bilo dovoljno za pobedu. Osvajali bismo bodove i sa jednim golom pod uslovom da ne kapituliramo. Kad bih mogao da biram odlučio bih se za trijumfe bez lopti iza leđa našeg golmana.

Pored Partizana ni Vojvodina ove jeseni ne postiže rezultate u skladu sa klupskim renomeom. Bata Mirković ipak, duel sa Novosađanima i dalje doživljava kao derbi.

– Vojvodina je veliki klub, kao što su Partizan i Zvezda. Dueli između velike trojke predstavljaju nešto posebno, nezavisno od trenutnog plasmana i momenta.

Mučenje Lala prekinule su tri uzastopne pobede, dve u borbi za bodove. Svestan toga je i šef struke crno-belih.

– Novosađani su imali dosta problema, promenili su i trenera, ali su u poslednje vreme ušli u željeni ritam. Sad igraju dosta dobro tako da nas očekuje težak zadatak. Daćemo sve od sebe da prevaziđemo naše poteškoće i utakmicu rešimo u svoju korist.

Mirković je upoznat sa karakteristikama današnjeg rivala:

– Radi se o čvrstoj ekipi, svi Okukini timovi igraju na taj način uz izuzetno brze ofanzivne bočne fudbalere Ezea i Đuričića, kao i špica Fofanu. Vojvodina ima i dobre defanzivne igrače na levoj i desnoj strani, visoke centarhalfove, dosta je dobra u prekidima.

Mogućnost za promene u početnom sastavu uvek je veća posle loših rezultata. Trener srpskog vicešampiona nije želeo da otkriva kome će danas da ukaže šansu.

– Osim Aleksandra Šćekića koji će da propusti još ovaj meč svi ostali igrači su mi na raspolaganju – zaključio je Mirković.

Zoran Tošić nije na listi povređenih međutim, još nije spreman da se vrati u tim, pogotovo ne od prvog sudijskog zvižduka, verovatno će tako da bude i večeras.