Rajković počinje da trenira sa Partizanom i čeka ino ponude?!

Centralni defanzivac tražio dozvolu od Sava Miloševića da održava formu u sportskom centru crno-belih

Doskorašnji fudbaler Palerma – Slobodan Rajković, čije ime se vezuje za nekolicinu italijanskih klubova, trebalo bi naredne sedmice da počne da trenira sa Partizanom, iako su pojedini mediji na “čizmi” na izgleda doneli takvu odluku i pre struke u Humskoj.

Defanzivac je u subotu boravio u sportskom centru crno-belih u Zemunu, obavio i razgovor sa trenerom Savom Miloševićem, pa će verovatno da se uključi u rad dok čeka povoljnu ponudu.

Rajković je u prethodnih nekoliko dana povezivan sa Peruđom, pre toga se njegovo ime dovodilo u vezu sa nekoliko klubova u Italiji, ali i drugim zemljama (Đenova, Sampdorija, Malatijaspor…), međutim fudbaler još uvek nije našao angažman i do sada je trenirao individualno što mu je teško padalo.

Portal “Tutomerkato” je preneo i Rajkovićevu izjavu (mada treba uzeti sa rezervom) u kojoj napominje da mu je prioritet povratak u italijaski fudbal..

Slobodan Rajković

Rajković u dresu reprezentacije Srbije Foto: Profimedia/AFP

– Moja prva misao je Italija. Treniram sa Partizanom i čekam pozive. Istina je da me je zvala Peruđa, ali se nismo dogovorili. Voleo bih da pronađem klub u Seriji A, a ukoliko se to ne desi, razmotriću i druge ponude – rekao je Slobodan Rajković.

Podsetimo, Partizan je kontaktirao Rajkovića minulog leta i to na samom početku prelaznog roka, pošto je postalo jasno da će defanzivac postati slobodan igrač posle finansijskog kolapsa Palerma. Crno-beli su bili spremni da ponudu i visoku platu fudbaleru, ali je on u tom trenutku odbio da se vrati u srpski fudbal.

U smiraju leta, spekulisalo se da je kontakt obnovljen, ali to naprosto nije bilo ni tačno, niti realno, jer je Partizan već uložio veliki novac u pojačanja, zaključno sa Lazarom Markovićem, koji je bio i poslednji licencirani igrač za grupnu fazu Lige Evrope. Otuda svaka priča u vezi sa Rajkovićem bila neutemeljena.

Što se tiče predstojećeg zimskog prelaznog roka, crno-beli žele da angažuju još jednog štopera, ali se će izbor verovatno pasti na mlađeg fudbalera…

Tekst Telegraf sport