RAGBISTI PROTIV RADA U POLUFINALU KUPA SRBIJE

Zvanični sajt RK Partizan

Dve najuspešnije ekipe Prvenstva Srbije u ragbiju 15, beogradski rivali Partizan i Rad, sastaće se šesti put ove sezone u nedelju (28.10) na terenu FK Mladi Proleter na Zvezdari. Ovoga puta povod je polufinale Kupa Srbije, takmičenja koje su “Građevinari” prethodne godine osvojili, te su tako branioci titule. Sa druge strane, crno-beli nastoje da osvajanjem ovog trofeja posle dugog niza godina osvoje duplu krunu.

“Parni Valjak” je u prethodnih pet susreta ostvario maksimalni učinak protiv plavo-belih, iako su utakmice ova dva kluba često bile neizvesne do samog kraja. Takav je slučaj bio i na poslednjem susretu u okviru Regionalnog klupskog Prvenstva, kada je Partizan došao do pobede uz samo jedan poen razlike. Nema sumnje da će ekipa Rada biti motivisana da prekine crni niz protiv šampiona Srbije, naročito u takmičenju u kojem je branilac titule.

Pobednik ove utakmice sastaće se u finalu sa boljim timom iz duela BRK Crvena Zvezda – RK Vojvodina.

Svakako nas očekuje uzbudljivo nedeljno ragbi popodne i stoga pozivamo sve zainteresovane da od 15 časova na terenu FK Mladi Proleter (Ljubice Luković) prisustvuju polufinalu Kupa Srbije.